Győr+
2015.09.19. 16:28

Terményáldás a Széchenyi téren

Az őszi virágpompába öltöztetett Széchenyi tér a helyszíne a hétvégi Terményáldásnak.

Harmincnál több kiállító többek között kertészek, zöldség-gyümölcs termesztők és feldolgozók, biotermelők, virágkötők termékeivel találkozhatnak a térre kilátogatók egészen vasárnap estig.

 

Borsi Róbert önkormányzati képviselő megnyitójában hangsúlyozta, hálát kell adnunk az anyatermészetnek, hogy megteremhettek a termények, és hálát kell adnunk azoknak az embereknek, akiknek köszönhetően a legjobb minőségben a legízletesebb formában kerülnek asztalainkra az élelmiszerek.

A képviselő fontosnak tartotta felhívni a figyelmet azokra kistermelőkre, akik otthon, a konyha- vagy hobbikertjükben saját maguk termelik meg a mindennapi élelmiszereket, amelyet családjuk elfogyaszt. Így olcsó, egészséges és kiváló minőségű élelmet ehetnek.

Borsi Róbert köszönetét fejezte ki azon vidéki önkormányzatoknak, ahol a közmunkaprogram keretében az emberek aktív termelő munkát végzenek, melynek köszönhetően a kistelepülések sajátmárkás termékekkel jelenhetnek meg a piacon, az üzletek polcain.

A képviselő kiemelte, stratégiai ágazat lesz a következő években a mezőgazdaság, remélhetőleg az abban rejlő lehetőségeket minél többet ki tudják majd használni. A támogatásoknak, a fejlesztéseknek köszönhetően olcsóbb, magasabb színvonalú termékeket tudnak majd előállítani az ágazatban dolgozók, vállalkozók.

A megnyitót követően „a föld megtermett gyümölcseit” ökumenikus hálaadás keretében áldották meg.

A kóstolók, a vásári forgatag közben koncertek, előadások, virágkötészeti bemutatók várják a látogatókat.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: O. Jakócs Péter