Győr+
2015.09.23. 10:00

Győrbe érkezik a masters öttusa

Győrbe érkeznek a masters öttusa mezőny legjobbjai a héten, városunkban rendezik ugyanis a UIPM Masters Négytusa, Öttusa, Váltó Nyílt Európa-bajnokságot és a Duna-Kupa felnőtt férfi-női öttusa versenyt. A viadallal kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót kedden.

18 ország sportolói utaznak Győrbe, többek között Anglia, Dánia, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország versenyzői indulnak a megmérettetésen. Azonban mivel nyílt viadalról beszélünk, így például Panamából is érkeznek öttusázók a versenyre.

Radnóti Ákos, Győr alpolgármestere a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy az öttusa és a négytusa népszerűsítése nagyon fontos városunkban, hogy a hagyományokat tovább tudjuk vinni. Ha a fiatalok kilátogatnak az ilyen versenyekre és kedvet kaptak ehhez a fajta mozgáshoz, az nagy öröm lesz. A létesítmények nagy része ugyanis adott ehhez is.

Kovács Zsuzsa, a Győri Öttusa és Triatlon Sportegyesület titkára elmondta, hogy eddig 80-an jelezték a részvételüket a masters versenyen. Ám ez a kategória 30 éves kortól kezdődik, így a „legfiatalabb” kategóriában még aktív élsportolók vehetnek részt, hiszen ebben a korosztályban nemcsak az öttusában, hanem szinte minden sportágban még versenyszerűen mozognak az élsportolók.

Az Európa-bajnokság a város több iskolájában, a Krúdy Gimnáziumban, a Veres Péter Szakképző Iskolában, valamint a Magyar Vilmos Uszodában zajlik.