Győr+
2015.09.30. 14:45

Menekültek: a kvótarendszer csak szétterítené a problémát

A bevándorlásról tartott sajtótájékoztatót Kara Ákos és Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő a győri vasútállomás előtt szerdán, amelyen egyebek mellet azt hangsúlyozták, veszélybe kerültek határaink, a törvények tiszteletére épülő életformánk, veszélyben van Magyarország és egész Európa is.

Simon Róbert Balázs és Kara Ákos úgy vélekedett, a felelőtlen európai és magyar baloldali politikusok a jobb élet reményével kecsegtetve arra bátorítják a bevándorlókat, hogy életük kockáztatásával Európa felé vegyék az irányt. Nem a bevándorlók a hibásak, hanem a felelőtlen politikusok.

A képviselők hangsúlyozták azt is, a nemzeti konzultáció során több mint egymillió ember mondta el véleményét, s az emberek úgy döntöttek, az országot meg kell védeni. Magyarország önvédelmi rendszert épített ki és ezzel Európát is védi.

 

 

Felidézték azokat a jogszabályokat, amelyet az Országgyűlés hozott, a legutóbbit éppen kedden, amely felhatalmazást ad arra, hogy a horvát-magyar határon is létre tudják hozni a jogi határzárat, és így jogi eszközökkel meg tudjuk állítani azokat, akik megsértik hazánk és az unió törvényeit.

A képviselők elmondták, a magyar kormány döntéseit már vezető nyugat-európai politikusok is elismerik, s a bevándorlás kérdésében jól működik a visegrádi országok együttműködése is.

A jövőről szólva kiemelték, a problémát annak forrásánál kell kezelni, ezért a menekülttáborokat az unión kívül kell létrehozni. A bevándorlási nyomás kezeléséből ne csak Európa vegye ki részét, hanem világkvóták révén a világpolitika szereplői is.

A sajtótájékoztatón a képviselők köszönetet mondtak azoknak a rendőröknek, katonáknak, akik az ország határain teljesítenek szolgálatot, továbbá a humanitárius szervezetek munkatársainak a segítésért.

 

Koloszár Tamás

Fotó: Marcali Gábor