Győr+
2015.10.07. 14:07

Konferencia és üzletember találkozó

Indiából, Izraelből, Svájcból és sok más országból százötvenen vesznek részt azon a konferencián és üzletember találkozón, amelyet a Nyugat-magyarországi Egyetem szervez a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen.

A kétnapos győri rendezvényen energia, környezet, fa és élelmiszeripar területén tevékenykedő vállalkozások vesznek részt. A Meet2Match 2015 névre keresztelt rendezvény annak az együttműködésnek az újabb állomása, amelyet a Nyugat-magyarországi Egyetem, Sopron városa, a soproni Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a megyei kereskedelmi és iparkamara kapcsolatainak szorosabbra fonását eredményezte.

A rendezvény kezdetén tartott sajtótájékoztatón elmondták, a TÁMOP-4.2.1.C-14/1Konv-2015-0001 azonosító számú pályázat keretében 570 millió forintot nyertek arra, hogy az egyetemen létre jövő tudományos eredményeket az iparban és az oktatásban hasznosítani tudják. Az egyetem mint a konzorcium vezetője vesz részt az Innováció Fidelissima névre keresztelt pályázatban.

 

Dr. Alpár Tibor, Mikóczi Tamás és Hell Cecília, a Konsys International üzletfejlesztési és marketing igazgatója

 

A kamara biztosítja az egyetem és az ipar közötti hidat – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Mikóczi Tamás, a megyei kereskedelmi és iparkamara alelnöke.

Dr. Alpár Tibor, a Nyugat-magyarországi Egyetem dékánja pedig azt hangsúlyozta, az innovációs tevékenységek és kapacitások fejlesztése, az ipari-egyetemi projektek előkészítése a régió gazdaságának élénkítését szolgálja, amely akár új befektetéseket is eredményezhet. A dékán beszélt arról is, hogy egyebek mellett az Ikeával és az Audival is munkakapcsolatban állnak, de számos más cég között már együttműködési megállapodást az egyetemmel.

 

Koloszár Tamás

Fotó: Marcali Gábor