Győr+
2015.10.08. 12:51

Legyünk tudatos fogyasztók!

A fenntartható életmódra hívja fel a figyelmet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kampány kamionja, amely csütörtökön a Győr Pláza parkolójában várja az érdeklődőket.

Mit vegyünk? Mit tegyünk, hogy környezettudatosabban éljünk? Többek között ezekben a kérdésekben adnak tanácsot a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei a „Fenntartható életmód a fogyasztóvédelem eszközrendszerén keresztül” elnevezésű projekt országos kampányának győri állomásán.

A kamionhoz kilátogatók, korosztálytól függetlenül, – az egészen kicsik például játékos formában -, olyan hasznos információkhoz juthat, melyeket könnyedén beépíthetnek mindennapi életükbe a környezetbarát életforma elérése érdekében.

A kamionban bemutatják többek között, hogy egy átlag magyar család havonta mennyi felesleges hulladékot termel, például 120 darab pet palackot, amely teljesen feleslegesen szennyezi a környezetünket. Játékos formában hívják fel a látogatók figyelmét arra, hogy elsősorban a helyi és a minél kisebb szállítási távolságot igénylő termékeket válasszunk. Részesítsük előnyben a környezetbarát módon csomagolt élelmiszereket, keressük a biotermékeket, a környezetbarát tisztítószereket és takarékoskodjunk az erőforrásokkal.

A kampány célja, hogy az emberek kézzelfogható, konkrét információkat kapjanak, amelyek sgítsgével környezeti szempontból is kedvező döntéseket hozhatnak a mindennapjaikban.

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor