Győr+
2015.10.08. 13:48

Ingyenes tanácsadás hiteleseknek

A Bírók a Mediációért Egyesület a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi fogyasztóvédelmi programja keretében az ország 15 városában tart ingyenes tájékoztatást idén a deviza- és forinthitelesek számára. Győrben október 19-én 8-16 óráig várják az érintetteket.

A személyes ügyfélfogadás során a hitellel érintett fogyasztóknak gazdasági mediátor szakember nyújt segítséget abban, hogy az ügyében mit lehetne elérni alternatív vitarendezéssel, hogy a bankja és közte fennálló problémában fair megállapodás szülessen. Eddig már 13 városban zajlott le tájékoztatás, több mint száz embernek tudtak segíteni. Számos fogyasztó a magáncsőddel, az autóhitelek forintosításával kapcsolatos kérdésekkel is felkeresi a mozgó tájékoztatást, gazdasági mediátoraik ezekben az ügyekben is segítséget nyújtanak az érdeklődőknek.

Győrben az adott napon a megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házban, a Kazinczy u. 5-7. szám alatti belső udvarban várják az érdeklődőket.

A Bírók a Mediációért Egyesület 2011. május 11-én alakult Budapesten az Európai Bírák Csoportja a Mediációért nemzetközi egyesület magyar szekciójaként. Az egyesület tevékenységével hozzájárul ahhoz, hogy az alternatív vitarendezés minél szélesebb körben elterjedjen Magyarországon is.