Győr+
2015.10.09. 10:44

Műtárgymesék és Tanárok éjszakája

Csütörtökön délután múzeumpedagógiai foglalkozásokra várták a gyerekeket az Apátúr házban, a Múzeumok őszi fesztiválja keretében.

Aki akart alkothatott, volt, akit az interaktív előadás érdekelt. A gyerekek a múzeum alapító Rómer Flóris nyomában kalandozhattak, és mesés formában ismerkedhettek a múzeum műtárgyaival.

Este A lámpás én vagyok címmel a tanárok éjszakáját tartották a Rómer múzeumban. Csécs Teréz, megyei múzeumpedagógiai koordinátor az eseménnyel kapcsolatban elmondta, második éve rendezik meg a tanárok éjszakáját, melynek célja hogy a pedagógusok megismerjék a múzeumok nyújtotta lehetőségeket, az intézmény pedig megtudja, milyen segítséget tudnának adni a pedagógusoknak az oktatáshoz.

Idén a gyűjtő, kutató tanárokat mutatkoztak be. Szabó Bea, a nyúli Pilinszky iskola tanítója a nyúli iskolák történetéről számolt be, Józsáné Nagy Erzsébet a ménfőcsanaki Világosvár óvoda óvónője összegyűjtötte a győrújbaráti gyermekjátékokat. Grábics Júlia, a Kazinczy gimnázium tanára a Grábics család életéről tartott előadást, Rebák Sándor mesterpedagógus az országjáró élményeiről tartott beszámolót.

Horváth Gábor könyvtáros blogot ír az olvasmány élményeiről, erről is mesélt, valamint gyűjteményéből néhány első világháborús katonalevelet tárt a hallgatóság elé. Dr. Lengyel Beatrix, a Magyar Nemzeti Múzeum történeti fényképtárának vezetője, a fényképgyűjtemények jelentőségéről beszélt.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Marcalil gábor