Győr+
2015.10.09. 12:57

Vízilabdás „nagyüzem” a hétvégén

Szeptember közepén indult a szezon a Győri Vízisport Egyesület vízilabdázóinak.

Elsőként a Budapest Bajnokságban induló ifi fiúk kezdték meg a küzdelmeket. Nyitányként a győri pólósok a Velencei-tavi UVSE csapatát utasították maguk mögé 21:4 arányú győzelemmel. Október 3-án nagy várakozással készültek a jóval nagyobb klub, a BVSC – Póló Zugló csapata ellen. Azonban sajnos betegség megtizedelte a győri fiúkat, mi több, a bemelegítésnél egy lövés a kapusunk ujját tette szinte használhatatlanná. Már első percekben érezhető volt, hogy a BVSC készült a mieink játékából. Meg is lett az eredménye, hiszen 23:1 arányban győzött a BVSC.

Október 4-én a lány gyermekcsapat is megkezdte a bajnoki sorozatát az Országos Bajnokságban. Ők Vácott vendégeskedtek. A győri lányok nagyon összeszedett, jó játékkal kezdtek, és végig nagyon koncentráltan, időnként kifejezetten érett játékkal, végig irányították a mérkőzést. A negyedik negyed végén Váci Vízilabda Klub–Győri VSE 2:33 – állt az eredményjelzőn.

A jövő hétvégén hazai környezetben, a Magyar Vilmos Uszodában az egyik nagy riválist, a Fehérvár Póló SC-t fogadják.

Ezen a napon a serdülő lányok is megkezdik a bajnokságot, ők is a Fehérvár Póló SC csapatával játszanak. Az idei évben úgy történt a sorsolás, hogy az utánpótlás csapatok egy napon, egymást követően játsszák a mérkőzéseket, gyermek, serdülő, ifi sorrendben (idén a győri lányok még csak a gyermek és a serdülő korosztályokban versenyeznek).

A Dunántúli Fiú Gyermek „B” (2003) bajnokságban is vasárnap kezdett a csapat. Itt torna rendszerben rendezik meg a fordulókat, minden csapat két meccset játszik egy napon. A fordulót a Velencei-tavi UVSE rendezte az Érdi Arénában. A GYVSE ifjú pólósai az első mérkőzésen a Budafóka XXII. SE csapatával kezdett, ahol is egy góllal, 15:14 arányban alulmaradtak. Szoros meccs volt, túl sok előnyt kapott az ellenfél, a szabályokat is újra kellett „értelmezni”, „tanulni” az ifjaknak. Tavaly ők még a Baby bajnokságban játszottak, „könnyített” szabályok mellett, most meg már nagykapura, támadóidőre és az összes, a nagyok által is használt szabályok szerint kell mérkőzni. A második meccsen a házigazda Velencei-tavi UVSE I. csapata volt az ellenfél. Jól sikerült a próbamérkőzés tanulságait feldolgozni, és végig jó játékkal, a mérkőzést teljesen uralva, 24:2 arányban hozták a meccset.

A hétvégén, október 10. szombat és 11 vasárnap a másik három győri csapat is bemutatkozik. A serdülő lányok is megkezdik az Országos Bajnokságot, vasárnap délelőtt 11-kor játszanak a Magyar Vilmos Uszodában. A gyermek lányok 9.30-kor kezdenek ugyanott. A Dunántúli Fiú Gyermek „A” bajnokság egyből győri fordulóval indul 10-én, szombaton, szintén a Magyar Vilmos Uszodában, 14.30-tól. A legfiatalabbak, a Baby fiúk bajnokságban indulnak. Nekik vasárnap Szombathelyen indul a sorozat.

A GYVSE hat csapatot versenyeztet a 2015/2016-os bajnoki szezonban. A felmenő rendszerű utánpótlásképzésnek köszönhetően, egyre több igazolt játékos képviseli az egyesületet. A sportág feltételei mindenképpen javultak az új uszoda átadásával, és tovább javulhatnak a nyitott (fedhető) 33 m-es új medence átadásával, amit városunk vezetői a vízilabda bázisául jelölnek meg.