Győr+
2015.10.09. 15:54

Őszi burkolattakarítás

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában takarítási program kezdődött. A szakemberek a belvárosi terek és sétálóutcák felületeinek egy részét tisztítják a napokban.

Az általános köztisztaság fenntartásának részeként, a nyári rendezvénysorozat végeztével időszerűvé vált Győr belvárosának néhány helyszínén a burkolatok szakszerű takarítása. A cél az olaj és gumifoltok lokális eltávolítása, illetve a használatból adódó koszolódás megszüntetése. A csütörtökön induló munka során a Jedlik Ányos utca teljes szakaszán, illetve a Dunakapu és Széchenyi tér és a Király utca különösen szennyezett burkolatú részein láthatjuk a speciális tisztító gépeket.

 

 

A feladattal megbízott vállalkozó magasnyomású (150 bar – 180 bar), 50 centiméter szélességű forgófejes gépeket és környezetbarát, a követ nem károsító vegyszert használ. A munka az időjárás függvényében –esőmentes napokat feltételezve – néhány napig tart.

 

 

A tevékenység alkalmanként, rövid időre járhat a megszokottnál nagyobb zajhatással, ugyanakkor a kivitelező törekszik arra, hogy a fontos burkolat takarítási tevékenységet a lakosság lehető legkisebb mértékű zavarása mellett hajtsa végre.

Az esetleges kellemetlenségek miatt a Győr-Szol Zrt. megköszöni a lakosság megértését, türelmét.

 

Fotó: Marcali Gábor