Győr+
2015.10.15. 10:15

Idősek napja a Bezerédj-kastélyban

Immár 17-ik éve köszöntötte a körzetében élő hetven éven felüli szépkorúakat Szabó Jenő Ménfőcsanakon.

Az ünnepséget a Bezerédj-kastélyban rendezték, ahol a településrész több mint száz idős polgára volt jelen. Szabó Jenő önkormányzati képviselő immár tizenhetedik éve hívja meg és látja vendégül az időseket, aki köszöntő szavaiban méltatta az idősek érdemeit, valamint hangsúlyozta tiszteletük, megbecsülésük fontosságát.

 

 

„Sokat segítenek a szépkorúak az élettapasztalatukból fakadó bölcsességükkel a mai világ dolgain való eligazodásban. Támaszt nyújtanak a fiatal családok boldogulásában. Az idős emberek alkotják a hidat múlt és jövő között. Ám idősnek lenni önmagában éppen úgy nem érdem, mint ahogyan fiatalnak lenni sem az. Amitől mégis becsülni való értékké válik ez az életkor, az a több évtizednyi időt kitöltő tapasztalat és tartalom.„

 

A vendéglátó a hölgyeket egy-egy szál fehér szegfűvel köszöntötte, majd sor került a jelenlévő legidősebb hölgy – a 95 éves Sklánicz Sándorné, Elza néni – és legidősebb férfi – a 93 éves Németh Ferenc köszöntésére is.

 

 

A rendezvényen Csikó Teodóra és Takács Zoltán a Győri Nemzeti Színház művészei népszerű operett- és könnyűzenei slágereket adtak elő, az Aranyhal étterem által készített ebédet követően fehér és vörösborok kóstolására is nyílt lehetőség. A ménfőcsanaki Németh Rudolf és zenekara kísérte Sebestyén Tamást, aki magyar nótákkal szórakoztatta a vendégeket. A jó hangulatot mutatja, hogy többen táncra is perdültek az idősek közül.