Győr+
2015.10.15. 14:46

Fotósok kereszttüzében a győri színész

Mohácsi Attiláról készült portré, és nem egy, hanem egyből tizenhárom sorozat.

A Győri Nemzeti Színház színésze különleges felkérésnek tett eleget a napokban. Mohácsi Attilát Tóth Zoltán invitálta portréfotózásra, a fotós-operatőr ugyanis negyedik alkalommal rendezett fotótanfolyamot Győrben.

A tanfolyam foglalkozásai mindig egy-egy tematikára épülnek, így kapott az utóbbi találkozón szerepet a portrékészítés. „Teljesen nulláról indulunk a foglalkozásokon, így bárki jelentkezhet, sem technikában, sem pedig tudásban nincs feltétele a részvételnek” – kezdte beszélgetésünket Tóth Zoltán a Széchenyi téren, a belvárosi fotózás első helyszínén. „A portréfotózás csak egy szelete a tanfolyamnak, délelőtt az elméleti, délután pedig a gyakorlati részét sajátították el a csapat tagjai” – hangsúlyozta a fotós, majd elárulta azt is a Győr Plusznak, hogy miért éppen Mohácsi Attilát kérte fel a fotózásra. „Mohával nagyon sokat dolgoztunk korábban különböző rendezvényeken, fotóztunk és forgattunk is már együtt, ezért is gondoltam úgy, hogy meghívom hozzánk. Ráadásul, aki ismeri Attilát az tudja, hogy milyen a személyisége, egy nagyon közvetlen, jókedvű színész, akivel könnyű együtt dolgozni. Profi, így segítette a tanfolyam résztvevőit a munka során” – tette hozzá Tóth Zoltán.

Mohácsi Attilával valóban nem volt nehéz dolguk az amatőr művészeknek, hiszen a mindig mosolygós színész szívesen bolondozott a belvárosi helyszíneken, persze ha kellett a komolyabbik arcát is megörökíthették a folyamatosan kattogó gépek. „Őszinte leszek ez a feladat számomra is kihívás volt, de nagy örömmel mondtam igent a felkérésre, hiszen egyébként is sokat dolgozunk együtt Zolival, barátok vagyunk” – fogalmazott Mohácsi Attila, aki utalt arra is, hogy egy színész életében miért kap fontos szerepet a fotóművészet. „Ma már olyan világot élünk, hogy egy színésznek is kell saját magát reklámoznia. Akár az adott teátrum honlapján, akár a közösségi oldalakon, akár egyéb más fórumokon, vagy éppen castingokon. Éppen ezért nem mindegy, hogy ki készít rólunk portfóliót!” – hangsúlyozta a győri színész.

A fotós csapat a legutóbbi „bevetés” során szinte az egész belvárost bejárta, majd következhetett az elemzés, és az utómunka. De Mohácsi Attila sem unatkozott a fotózást követően, hiszen szombaton tartotta a Győri Nemzeti Színház az Anna Karenina című darab premierjét, a drámában a színész Korszunszkij bálrendezőt alakítja.

Csapucha Adrienn