Győr+
2015.10.22. 10:55

Kapuk

Kapuk címmel művésztanárok kiállítása látható az Apáczai Kar Cziráki kiállító terében. Balogh István és Borbély Károly festőművészek valamint Szunyogh László szobrászművész alkotásait tekinthetik meg január végéig az érdeklődők.

A tárlatot Grászli Bernadett művészettörténész szerdán délután ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Megnyitójában hangsúlyozta, a Kapuk című tárlat olyan szabadtematika, amelyet közvetve és közvetlenül is felvállal a három alkotó.

 

 

Szunyogh László egy nyár termését mutatja be, különböző utakat, kapu motívumokat tár kisplasztikák formájában a látogatók elé. Nemcsak a fém, a fa kap szerepet ezen a kiállításon, hanem a művésztanár betekintést enged az alkotás folyamatába is, így bemutatja grafikai lapjait és tusrajzait is.

 

Balogh István a legszíngazdagabb festőművész Győrben. Mitológiai témájú műveivel kápráztatja el a közönséget, nagyszabású kompozícióval varázsolja el a látogatókat.

 

 

Borbély Károly alkotásaiban a meditáció, a gesztus nonfiguratív szépségeit fedezhetjük fel. A tárlaton megismerhetjük a művész kísérletező oldalát is, ahogy egy oltárkép egy triptichon vagy egy kapu megjelenítését dolgozza fel.

 

 

A tárlat január végéig, naponta 8 és 18 óra között látogatható az intézmény nyitva tartási idejében.

 

Szerző: F.G.

Fotó: Marcali Gábor