Győr+
2015.10.22. 16:39

Temetői információk

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a hozzátartozókat, hogy október 31-én és november 1-jén a Szabadi úti köztemető bejáratán és a nádorvárosi köztemető mindkét kapuján 7 és 11 óra között hajthatnak be autóval az arra jogosultak. A Nádorvárosi temetőnél tehát az eddig az útépítés miatt lezárt főbejárat nyitva áll az érkezők előtt. Ugyanezen időszakban a győri köztemetők – a gyalog érkezők számára – egységesen 7 és 20 óra között lesznek nyitva.

A temetői autóforgalom csökkentése, valamint a nehezen mozgó látogatók helyváltoztatásának megkönnyítése érdekében a Győr-Szol Zrt. csendesen működő és környezetbarát elektromos kisbuszt közlekedtet október 31-én és november 1-jén 10 és 16 óra között a nádorvárosi köztemetőben. A járatok a régi bejárathoz – körforgalom – közeli ravatalozó épület elől indulnak.

További segítség a sírkertekbe kilátogatóknak, hogy az előző évekhez hasonlóan, a Győr-Szol Zrt. minden győri köztemetőben – szabadhegyi, nádorvárosi, révfalui, újvárosi, Sugár úti, Templom úti, Malomsori és a Koroncói úti – október 31-én és november 1-jén 10 és 16 óra között gondnoki szolgálatot működtet, ennek köszönhetően a sírhelyekkel kapcsolatos ügyintézés is biztosított lesz.

A köztemetőkben a kutak várhatóan működni fognak, vízvételi lehetőség – az időjárás függvényében – tervezetten lesz.

Mindenszenteki ünnepek előtt és az ünnepek alatt a nádorvárosi köztemető régi bejáratánál a kerítésen belül jobb és bal oldalon vásárolhatunk koszorút és virágot. A Nádorvárosi köztemető régi bejárata előtti virág- és koszorúpiac az új bejáratnál lévő Szentlélek téren működik.