Győr+
2015.10.26. 13:38

Továbbra is hibátlan a mérleg

Az a PINKK-Pécsi 424 csapata érkezett kosárlabda bajnokira vasárnap este a CMB Cargo UNI Győr otthonába, amely már többször borsot tört a mieink orra alá. Nem mellesleg az előző fordulóban megverte a bajnoki címvédő Sopront igaz, a papíron jóval gyengébb Szekszárddal már nem bírt idegenben.

Radocaj-ék kezdték jobban a találkozót, egy 7-0-s rohammal indítottak, mire az első vendég pontok megszületettek. Aztán feltámadtak a pécsi lányok és két perccel a negyed vége előtt még a vezetés is meglett 13-14-nél. A hajrá is a PINKK-é volt, így 16-20-as állásról jöhetett a rövid pihenő. Futottak az eredmény után a mieink, ám az etap elején még mindig a pécsiek voltak előnyben. Időt is kért Völgyi mester, ám csak percekkel később sikerült ritmust váltani igazán. Több büntető pontnak, és Radocaj hármasának köszönhetően a negyed derekán kiegyenlítettek Laklóthék, 29-29. Aztán pár perccel később a vezetés is meglett Török szemfüles labdacsenésének, és kosarának köszönhetően, 35-34. Sőt tovább is nőtt az előny, ám a végére ezt egyre olvasztották a pécsiek, 43-42.

 

 

Jól sikerült a folytatás, megléptek a Völgyi-lányok a pécsiektől, a játékrész közepén már a tíz is megvolt közte, sőt Radocaj és Varga ezt még tovább növelték. Küzdött becsülettel a PINKK, ám ez csak arra volt elég, hogy kozmetikázzanak picit az eredményen. 67-57-es állásról jöhetett a záró szakasz. Az utolsó felvonásban gyakorlatilag már csak elég volt tartani a mieinknek az addig összeszorgoskodott előnyüket. Végül 85-70 nyert az UNI Győr, így továbbra is hibátlan a bajnokságban.

 

Fotó: Marcali Gábor