Győr+
2015.11.01. 10:57

Kungfu szeminárium

A Győr-Moson-Sopron megyei Wing Tsun Kung Fu klubok tagjai vehettek részt a múlt hétvégén azon a szemináriumon, amelyet Si- Fu Máday Norbert 9. fokozatú nagymester, a Kelet-Európai Wing Tsun Szövetség vezetője tartott Győrben. A helyi, soproni, valamint mosonmagyaróvári klubokból érkező mintegy negyven különböző képzettségi szinten lévő tanítvány vizsgát is tudott tenni a nagymester előtt, és így fokozatot is léphetett felfelé.

Gausz Tamás Si-Hing, a győri klub vezetője elmondta, a szeminárium a vizsgázáson túl mindig jó alkalom a tanítványoknak arra, hogy a képességek és készségek fejlesztésén túl, bepillantást nyerjenek a mesterszintű gyakorlatok elvégzésébe. Hozzátette, ezeket a gyakorlatokat a kezdők nyilván nem tudják megcsinálni, de fontos, hogy lássák, milyen szintre juthatnak el a jövőben. Ugyanakkor egyfajta töltést is kapnak a tanítványok, akiknek jó alkalom ez arra is, hogy a nagymester segítségével finomítsák az eddig megtanult technikákat, illetve jobban megértsék azok hátterét.

Gausz Tamás a győri csoportról szólva megjegyezte, a közelmúltban fejeződött be az őszi tagfelvétel, legközelebb tavasszal lesz lehetőség csatlakozni a klubhoz. Hozzátette, évente átlagosan mintegy ötven taggal szokott bővülni a győri klub.

Fotó: Marcali Gábor