Győr+
2015.11.05. 14:55

Boros Misi több mint egy tehetség

Az ifjú zenész a Győri Filharmonikus Zenekarral koncertezett.

A tehetség önmagában nem elég, annak kibontakozásához és fejlesztéséhez rengeteg munkára van szükség. Van, aki minden energiájával azon van, hogy profi művész lehessen – igaz, sokan már most is lehengerlő profizmusát emlegetik – ő pedig nem más, mint Boros Misi, az első komolyzenei tehetségkutató verseny mindig mosolygós alakja. Misi a napokban több alkalommal a Győri Filharmonikus Zenekarral koncertezett, a virtuózt az egyik fellépése előtt, a Vaskakas Művészeti Központban látogatta meg a Győr Plusz. Laza eleganciájával és korát messze meghazudtoló intelligenciájával azonnal meggyőzte portálunkat arról, hogy igenis léteznek géniuszok.

Boros Misi: Jó estét kívánok, Boros Misi vagyok!

Misi, ha megengeded, maradjunk a tegeződésnél, hiszen bár nem látszik, de még én is fiatal vagyok!

Boros Misi: De szerintem látszik! (nevet)

Engedd meg, hogy eláruljak neked egy kis titkot! Nemrégiben mikor a Győri Filharmonikus Zenekarnál jártunk, akkor a társulat tagjai úgy fogalmaztak, hogy alig várják, hogy veled koncertezzenek, mert fantasztikus tehetségnek tartanak. Hogy érzed most magad a csapattal?

B.M.: Nagyon köszönöm a lehetőséget, ezt a négy koncertes turnét, hatalmas megtiszteltetés az, hogy ezzel a kiváló zenekarral léphetek fel. Nagy öröm, és jó érzés, hogy ezekben a napokban itt lakhatok, ebben a csodálatos városban.

Nem csak a hazai, első komolyzenei tehetségkutatón értél el sikereket, hanem külföldön is kitűnően szerepeltél egy-egy versenyen. Mégis a magyarországi bemutatkozás a legfontosabb számodra! Miért?

B.M.: Milánóban nyertem egy zongoraversenyt idén, két éve pedig Rómában bizonyultam a legjobbnak egy hasonló megmérettetésen, ahonnan 99 pontszámmal a verseny nagydíját is elhoztam. Nagyon élveztem mindkettőt, de valóban más volt, mint a hazai tehetségkutató, hiszen itthon minden alkalommal nagyon nagy közönség előtt játszottunk, ráadásul a televízión keresztül még több emberhez eljutott a műsor. Éppen ez volt a lényege, hogy a komolyzenét megmutassuk és megszerettessük az emberekkel.

A zenélés mellett sok minden másra is jut időd…

B.M.: Zongoraművész szeretnék lenni, profi karriert szeretnék befutni, és ezért mindent meg is teszek. A zongora mellett hegedülők is, ha eljutok, akkor heti egyszer teniszezek, heti háromszor úszok, és a téli időszakban hetente egyszer jégkorongozok is. A koncertek sok időt elvesznek az életemből, de azért próbálok gyerek maradni. Hétvégén például a legjobb barátommal, Bognár Marcival készülünk moziba, hogy megnézzük a legújabb James Bond filmet.

Boros Misivel legközelebb november 6-án pénteken, a Richter Teremben találkozhat a közönség.

Csapucha Adrienn