Győr+
2015.11.22. 13:42

Csak belülről tudna hőszigetelni?

Gondot okoz Önnek a külső oldali hőszigetelés, mert műemléki épületben lakik, vagy a társasházukban nem mindenki támogatja az épület hőszigetelését? Esetleg családi házánál a szomszéd felől nem tudja megoldani a külső hőszigetelést? Ilyen esetekben jó megoldás a MULTIPOR belső oldali hőszigetelés!

Míg a külső hőszigetelés szerepe, hogy védje a házat a téli lehűléstől, addig a belső oldali hőszigetelés inkább a jobb hőérzetet, télen a melegebb falfelületet és a helyiség gyorsabb felfűthetőségét segíti (nyáron pedig a falfelület belső oldali gyors átmelegedését gátolja). De a belső oldali hőszigetelésre csak néhány speciális anyag alkalmas anélkül, hogy rontaná az épület állagát és ne okozna erőteljes penészesedést! Ilyenek a Multipor ásványi alapanyagú hőszigetelő lapok, amelyek 60×50 cm felületű, 5 és 7,5 cm-es vastagságú, könnyű, jó hőszigetelő képességű, nem éghető, A1-es tűzállóságú, rendkívül jó páraáteresztő képességgel rendelkező, belső oldali hőszigetelő lapok. Használatuk növeli a falak felületi hőmérsékletét, ezzel csökkentve a páralecsapódás és a penész kialakulásának lehetőségét. Nagy pórusú, nyitott cellás hőszigetelő anyagként képes a bentről kifelé haladó párát felvenni, tárolni, majd azt visszapárologtatni a belső tér felé. Ez a páratartalom-szabályozó képesség biztosítja, hogy a fal belső oldala száraz és a penészesedés elkerüléséhez megfelelően magas hőmérsékletű legyen.

A hőszigetelendő falfelület előkészítése után, a belső oldali hőszigetelés gyorsan elkészíthető. A Multipor lapok nagy pontosságúak, könnyen alakíthatók, a saját jó páraáteresztő képességű, és nagy tapadó szilárdságú habarcsával könnyen felragasztható, lúgos közege miatt akadályozza a penészgombák elszaporodását. A végleges felületképzéshez (glettelés, festés) szintén páraáteresztő tulajdonságú anyagok használandók. Az így hőszigetelt helyiségek normál szellőztetést igényelnek.

A homlokzati falak hőszigetelésén túl, beépítetlen tetőtér esetén a mennyezet, és alulról a padlót hűtő pince födémek hőszigetelésére is kiválóan alkalmas ez a megoldás.

 

Jutasi Gábor

GYŐRSZIG