Győr+
2015.11.26. 06:58

Véradók ünnepe

A Magyar Vöröskereszt Győr Területi Szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat Győri Regionális Központja november 24-én véradónapi ünnepséget tartott a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Dísztermében.

A hagyományoknak megfelelően ajándékkal és oklevéllel ismerték el azok önzetlenségét, akik már sokadszor – harmincszor, negyvenszer, ötvenszer, vagy akár százharminchatszor – nyújtották karjukat és segítettek embertársaikon. Mindezek mellett megköszönték azon vállalatok vezetőinek, a települések polgármestereinek segítő szándékát, akik támogatásukkal nagyban hozzájárultak a véradások sikeréhez.

A szervezők megköszönték igazgatóságunknak is, hogy hosszú évek óta a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapján megrendezett véradással stabil és nagyszámú véradóval járul hozzá a szükséges vérmennyiség biztosításához.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság nevében Sallai Péter tűzoltó dandártábornok beszédében kiemelte az önkéntesség és a véradás fontosságát, felemelő érzésnek tartva, hogy ilyen sok embernek természetes az önzetlen segítségnyújtás. Ezzel a szemlélettel, az embertársak iránti felelősség érzetével és a családon belüli jó példa mutatásával biztosítottnak látja a véradók számának folyamatos növekedését.

Katasztrófavédelem