Győr+
2015.11.26. 11:46

Téli esték

Fából faragott bölcső, pásztorbot, mézeskalács, rongybaba, hímzett karácsonyi asztalterítő, szövött faliszőnyeg és számtalan szebbnél szebb, adventi kézműves tárgy látható a Téli esték címmel nyílt tárlaton a Csikóca Művészeti Műhely és Kiállító térben.

A tárlaton a kézművesek olyan tárgyakat állítottak ki, amelyek a gyermekek szemével láttatják az adventi, a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó tárgyakat.

 

A kiállításra látogató családok rövid időre visszacsöppenhetnek a régmúltba, amikor téli estéken, a pattogó tűz mellett üldögélve a mesék birodalma elevenedik meg.

 

A kiállítók a Kisalföldi Népművészeti Egyesület alkotói: Ángyán Csilla és Káldy Károly fazekas, Kárpáti Erika mézeskalácsos, Véghné Lőrincz Ágnes és Farkas Katalin höveji csipkekészítő, Tóth János és Kasza Miklós fafaragó, Zugmann Ilona foltvarró, Székely Erzsébet rábaközi hímző, Paray Gyöngyi Júlia babakészítő, Jófejű Emilné hímző, Jófejű Kinga csipkekészítő, Téri Décsei Júlianna szövő, Gerencsér Zsolt és Tóth Ildikó kékfestő, Szabó Karola szalmafonó, Kacsák Andrea mackókészítő.

 

A tárlat február végig hétfő kivételével 10 és 18 óra között látogatható.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor