Győr+
2015.11.30. 16:48

Tekerjünk a mentősökért!

December 5-én, szombaton 14 órakor a városháza előtt várja Czafit András, a Vacogó angyalok jótékonysági akció szervezője azokat az érdeklődőket, akik egy bicikliverseny keretén belül szívesen támogatnák a Győri Mentőállomást.

A szervező elmondta, hogy a versenyzők hobbi és haladó kategóriában tekerhetnek. „A résztvevőknek öt boltban kell valamilyen élelmiszert vásárolniuk, amivel támogatják a mentősöket. A távok különböző hosszúságúak, és a boltok látogatásának sorrendjét a versenyzőre bízzuk” – tette hozzá Czafit András. A versenyzők megmutathatják, hogy mennyire ismerik Győrt, megtalálják-e az adott üzletet, és milyen hamar tudnak visszaérni a mentőállomásra.

A harmadik alkalommal megrendezett jótékonysági akció idén a Győri Mentőállomást támogatja. „Tavaly előtt a Lurkó Alapítványnak adtuk a befolyt összeget, illetve az élelmiszereket, az előző évben pedig a Győri Anya- és Csecsemő- Gyermekotthonnak” – mondta el a jótékonysági akció szervezője.

Czafit András azt tanácsolja, hogy versenyre, valamint általában téli kerékpározás esetén rétegesen öltözzünk fel, hiszen a boka, a térd és a kezek védelme elengedhetetlen. Az utóbbiak kapják először a hideget, a szelet. „Szombaton 14 órakor fogunk indulni, ezért biztos befejezzük sötétedés előtt a versenyt. Javaslom mindenkinek azért, hogy lámpa legyen nála, ha esetleg tovább maradunk a mentőállomáson” –tette hozzá Czafit András.

A nevezési díj egy müzliszelet a helyszínen, amit az összegyűjtött élelmiszerekkel együtt fognak átadni a Győri Mentőállomásnak. A boltok, és az üzletekben vásárolandó ételek listáját a nevezéskor kapják meg a versenyzők. Bárki nevezhet, életkori megkötés nincs.