Győr+
2015.11.27. 14:00

Jótékony pályaavató

Stílszerűen énekkel csengettek be arra a nem hagyományos órára, ahol új sportpályájukat vehették birtokba a Bartók Béla Zenei Általános Iskola tanulói.

A műanyag borítású pálya kétmillió forintos magánadományból készült el nemrégiben, a Patent Csoport jóvoltából. Az ünnepélyes megnyitón Fekete Dávid alpolgármester köszöntötte a diákokat, és elmondta, nagy öröm, hogy egy újabb iskola tudott Győr-Szigetben fejlődni a Patent Csoportnak köszönhetően. Ez az új sportpálya pedig hozzájárulhat a diákok mindennapos testneveléséhez is.

 

 

Kocsis Róbert, a Patent Holdig Kft. ügyvezető igazgatója elárulta, azért is különösen fontos számára ez a pálya, mert ő is, és az egész családja is bartókos volt. A felesége – aki az intézményben tanít – hívta fel arra a figyelmét, hogy jó lenne itt egy olyan pálya, ahol mozoghatnak a gyerekek az iskolai szünetekben és a testnevelés órák alatt.

 

 

Igaz, a télies időjárás most nem kedvez annak, hogy használhassák a diákok a pályát, ám az intézmény igazgatója, ijf. Baross Gábor biztos benne, hogy amint kisüt a nap, a fiatalok már kint is lesznek az udvaron és gyerekzsivajjal telik meg a pálya.

 

 

Az ünnepélyes szalagátvágással pedig hivatalosan is birtokukba vehették a fiatalok a pályát, amely remélhetőleg sok szép mozgással teli pillanatot szerez nekik és az iskola jövőbeli diákjainak.

 

Fotó: Marcali Gábor