Győr+
2015.12.06. 16:13

Karácsonyi mise a Benkó Dixieland Banddel

Nemzetközi hírű művét hozza el a Benkó Dixieland Band a Győri Nemzeti Színházba december 13-án. A „Christmass mass – Karácsonyi mise” című műsor 18 órakor kezdődik, a belépők pedig a városvezetés támogatásával, kedvezményesen vásárolhatók meg.

A Benkó Dixieland Band a világon először vállalkozott arra, hogy karácsonyi igeliturgiára New Orleans-i zeneművet komponáljon, és azt klasszikus kórussal színesítve, egyházi szertartáson mutassa be a közönségnek. Dr. Benkó Sándor, az együttes vezetője elmondta, a műsor minden hangját ők írták, a szöveget Berki Tamás énekli, s a műsorban közreműködik a Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar, a Banchieri Singers énekegyüttes, valamint Lázár István trombitán és Varga Tibor klarinéton.

A különleges hangulatú művet a zenekar is különös örömmel játssza, Benkó Sándor hangsúlyozta, egy olyan transzatlanti jazz-műsort hoznak városunkba, ami a kritikák szerint az elmúlt évek legjobb kortárs zenei alkotása.

Mivel a világ számos kórusa kérte az együttest, hogy dolgozzák át a művet úgy, hogy liturgia nélkül is előadható legyen, Benkóék 90 perces, kiadós művé formálták. Hívők és nem hívők körében egyaránt sikert arat, így az egyébként csaknem 11 ezer fellépésnél tartó zenekar repertoárján minden bizonnyal örökös helyen szerepel.