Győr+
2015.12.04. 14:39

Adventi koncert a Márton Lakóotthonért

Vásáry André szopránénekes és Kegye János pánsípművész lesznek a fellépői a Márton Lakóotthonért szervezett jótékonysági koncertnek december 11-én 18 órakor, a

ménfőcsanaki Szent Kereszt templomban.

Az otthont fenntartó „HÍD A JÖVŐBE” Értelmi Sérülteket Segítő Alapítvány a programmal azt az évek óta tartó törekvést folytatja, melynek a forrásbővítésen túl fő célja a figyelemfelkeltés, és a fogyatékkal élők társadalmi elfogadottságának erősítése. A nyúli, családias jellegű intézményben 2004 óta 12 fő autista és más sérültséggel élő felnőtt lakó él, akik szociális foglalkoztatásban is részt vesznek: úgynevezett munka-rehabilitáció keretében napi 4-6 órában különböző kézműves tevékenységet végeznek: szőnek, gyertyát öntenek, papírvirágot, valamint más használati és dísztárgyakat készítenek, például kerámiákat és fadobozokat dekorálnak.

 

 

Dr. Fekete Gáborné, az alapítvány elnöke elmondta, a társadalmi érzékenyítés jegyében kiállításokat rendeztek iskolákban, különböző intézményekben, hogy megmutassák: a fogyatékkal élők köztünk élnek. Az évente megszervezett úgynevezett kék sétákkal szintén ez volt a cél, s az, hogy merítsenek bátorságot az érintettek. Évről évre egyre több embert sikerült megszólítani, több száz szülő és nagyszülő vonult utcára autista gyermekével. A rendezvény arra is rámutatott: egyre gyakrabban fordul elő az autizmus. Az otthonnal kapcsolatos alapfeladatok azonban annyira lekötik az ott dolgozó szakemberek energiáit, hogy egyre nehezebb nagy tömegeket megmozgató eseményeket szervezniük.

 

 

„Idén a Márton-naphoz kötődő jótékonysági libavacsoránk is elmaradt, helyette gondoltunk egy merészet, és egy adventi koncertre hívjuk a támogató érdeklődőket. Szerencsére az ügy mellé állt a két népszerű művész, és a helyszínt is megkapjuk térítésmentesen. „200-220-an vehetnek részt a műsoron előzetes regisztrációval. A belépőjegyeknek nincsen konkrét áruk, a vendégek adományládát találhatnak a helyszínen, és a fiatalok által készített termékeket is megvásárolhatják, illetve utalással támogathatják az otthont a 10918001-00000018-64380000 bankszámlaszámon.

A koncert egyik médiatámogatója a Győr+ Média.

 

Zoljánszky Alexandra

Fotó: Marcali Gábor

Fotóink korábban készültek.