Győr+
2015.12.05. 10:00

Megkezdődött a karácsonyi vásár a piactereken

A Győr-Szol Zrt. által működtetett piactereken már a karácsonyé a főszerep. A Vásárcsarnok előtti piactéren kedden nyitott a karácsonyi vásár, ahol az ajándékozásra gondolva, közel negyven kereskedő kínálatából válogathatunk.

Találunk itt többek között divatos ruhát gyermektől felnőtt méretig, meleg sapkát, kesztyűt és sálat, téli cipőt, többféle táskát, ajándéktárgyakat és praktikus konyhai eszközöket. Igazi adventi hangulatot adnak az égősorok és a standok között hallható karácsonyi zene. A nézelődés és vásárlás után érdemes betérni a csarnokba is, hiszen a folyamatosan bővülő kínálatban megtalálható az ünnepi vacsora elkészítéséhez szükséges élelmiszerek sora. A hal, a hús, a tojás, a zöldségfélék és a gyümölcsök kiváló minőségben, kedvező áron érhetőek el.

Az ünnepek közeledtével egyre inkább aktuális feladat a karácsonyfa beszerzése is. A Győr-Szol Zrt. piacterein december 10-én kezdődik a fenyőárusítás. A kereskedés december 24-ig tart. Az értékesíteni szándékozók nagyrészt Zala, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyéből érkeznek.

A Vásárcsarnoknál december 10-e és december 24-e között szintén lesz karácsonyfavásár, a büfésor mögötti parkolóban 9 kereskedő kínálja megvételre többféle méretben a fenyőket.

A Tarcsay úti piacon a fenyővásár naponta 8 és 19 óra között lesz nyitva. Fontos tudni, hogy a faeladás nem befolyásolja az ugyanitt működő parkoló használatát. Amikor tehát nincsen zöldség-gyümölcs-, hús- és ruhapiac, a szabadon lévő parkoló a karácsonyfavásártól függetlenül igénybe vehető.

A Tarcsay úti piacon, a Kuka Berci-projekt részeként földlabdás fenyőárusítás lesz. Az akció részletei a Győr Plusz Média felületein olvashatóak, hallhatóak.


Fotó: Marcali Gábor