Győr+
2015.12.08. 09:46

Gáti Oszkár nyolc év után ismét színpadra lépett – videó

Ezt a – vélhetően – egyszeri és kivételes alkalmat egy színész kolléga lebetegedése idézte elő. A győri Menház Színpadon – ami Gáti Oszkár vezetésével működik – egy Örkény-est hangzott volna el Mácsai Pál előadásában. Gáti nem szerette volna, ha elmarad az előadás, így minden tehetségét és rutinját bevetve két nap alatt felkészült, és olyat láthatott a győri közönség, amit nyolc éve senki, és vélhetően talán soha más nem is fog: Gáti Oszkár játékát élőben, testközelből.

Az előadás részleteiről, a szereplésről és a jövőről Gáti Oszkár az előadás után, késő este exkluzív interjút adott Kollár Istvánnak, melyben elmeséli, szerdán kapott egy smst-t, Mácsai Pál megírta neki, lehetséges, hogy le kell mondania vasárnap esti Azt meséld el, Pista! című előadását torokgyulladás miatt, amire végül nem is tudott eljönni.

 

 

„Azt mondtam, többé nem akarok színpadra lépni, természetesen akkor még álmomban nem gondoltam, hogy nekem lesz egy színházam. Itt sem szeretnék színpadra lépni ezután sem, de ez olyan helyzet volt, amikor nem az én szereplésemről volt szó, hanem, hogy mindegy, milyen áron, de hangozzanak el Örkény gondolatai” – mondta el többek között Gáti Oszkár.