Győr+
2015.12.10. 11:24

Győr egyik arca

A Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség évente megjelenő közös könyve a Győri antológia. Az idei Könyvszalonra Válasz-Utak címmel a 16. kötet látott napvilágot.

Az első kiadvány 2000-ben készült, tíz költő száz versével, az alkotók fényképes bemutatóival, apró grafikákkal, Győrt ábrázoló címlapfotóval. 2005-től a fekete-fehér nyomású könyv kisprózai és képzőművészeti alkotásokkal bővült, majd 2009-től teljesen megújult formában, színes betétekkel, 21 szerzővel került az olvasók kezébe. A kiadvány felelős szerkesztője, valamint egyik szerzője Csáky Anna.

A költőnő elmondta, a Válasz-Utak című antológia több jelentést is hordoz. A különféle lírai, prózai, képzőművészeti alkotások a valóság sokoldalú bemutatása mellett megoldásokat is kínálnak a felvetett problémákra.

 

 

A könyv három fejezetre tagolódik: az immár 30 főből álló alkotógárda műveit tartalmazó egységre, a Kilátó című fejezetre, mely kiemelkedő kortárs alkotók, Baranyi Ferenc, Böröndi Lajos, Czigány György, Csiby Mihály, Gombár Endre, és Kopócs Tibor munkáiból ad ízelítőt, végül a nyertes pályázók írásait tartalmazó részre.

A Győri antológia igazi győri kiadvány, Győr egyik arca: győriek a szerzők, a művek a város iránti szeretetet sugározzák, bemutatva múltját, jelenét, a róla szóló vallomásokat – hangsúlyozta Csáky Anna.

A színes győri címlapfotókat Molnár György készítette, amelyek a kötetek alapüzeneteihez csatlakoztak.

A Győri antológia szerzői különböző korosztályú és foglalkozású alkotók, akik mára összeforrt közösséget alkotva, rendezvényeikkel, közös kiállításaikkal, a Könyvszalonon való megjelenésükkel színesítik városunk kulturális életét.

 

Szerző: F.G.