Győr+
2015.12.16. 15:26

Újabb körforgalom szépült meg

Elkészült a Tihanyi Árpád út - Magyar utca – Földes Gábor út csomópontjában a zöld sziget fejlesztése, ezzel újabb városi körforgalom újult meg.

A beruházás célja ezúttal is a fenntartási munkák optimalizálása és a látványélmény fokozása volt. Az egyszerűbb zöldterület kezelés érdekében például automata öntöző rendszert telepítettek, illetve a gyomosodás megelőzése érdekében geotextíliát terítettek a növények közé.

A nagy forgalmú kereszteződés zöld szigetére a kertészek többek között levendulát, varjúhájat, deres csenkeszt, illetve díszfüveket ültettek. A körforgalom üde színfoltjai a törpefenyők, melyek habitusukkal és örökzöld mivoltukkal díszítő értéküket egész éven át megtartják. A növények közé szórt többféle színű és különböző szemcseméretű kavics a sziklakertek hangulatát sugározza.

 

Korábban Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester jelentette be néhány győri körforgalom zöldterületi részének megújítását. A projekt keretében eddig a Jedlik híd lábánál, a Nádorvárosi köztemető régi bejáratánál és a Tihanyi Árpád út – Magyar utca – Földes Gábor út kereszteződésében szépült meg a csomópont. A mai kor igényeinek minden tekintetben megfelelőre történő átalakítás két Bácsai körforgalomban folytatódik.

 

Fotó: Marcali Gábor