Győr+
2015.12.20. 13:50

Több százan ünnepeltek együtt

A Szentiváni Sportegyesület is megtartotta évzáró ünnepségét az elmúlt hétvégén, ahol nemcsak évértékelésre, múltidézésre került sor, hanem kiválasztották korosztályonként az év legjobbjait is.

„Álmodjunk egy nagyot! Mi ezt öt éve megtettük, és úgy gondolom, sikerült is az álmunkat valóra váltani, hisz ma megtöltöttük ezt a helyet” – kezdte ünnepi beszédében Glázer Péter, a Szeniváni SE elnökségi tagja. Az egyesületet 2010 őszén még a megszűnés fenyegette, miután a korábbi tulajdonos lemondott. Ekkor vállalta át Glázer Péter és Tóth Balázs a vezetői szerepkört, hogy az a közel 100 sportoló tovább mozoghasson az egyesületben. Az eltelt évek alatt több sportnapot, labdarúgótornát rendezett a klub, és az itt sportolók létszáma is folyamatosan növekedett, mára ez már meghaladja a 200-at.

 

 

Szentiván mindig is meghatározó egyesülete volt a megyei labdarúgásnak – emelte ki Bolla Péter, az EYOF szervezéséért felelős polgármesteri biztos, a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei társadalmi elnöke. „Remélem, az a rengeteg fiatal, akit most itt látok, meghatározó sportolói lesznek majd a megyének, az országnak, talán még válogatott labdarúgó is ül itt a sorok között.” Az itt folyó szakmai munkánknak köszönhetően, minden évben ad az egyesület labdarúgó-palántát az ETO-nak is. Ezért számukra is fontos, hogy az ETO-t sikerült megmenteni a futsalosoknak köszönhetően. A jövőben remélhetőleg bekerülhetnek a Győrben működő akadémiai képzésbe, és felnőtt labdarúgóként az elithez tartozhatnak majd.

 

 

 

Fotó: O. Jakócs Péter