Felajánlás

A diszkó elmaradt, de a csomagok célba értek

Fotó: ZKA
Zombai-Kovács Ákos
2021.12.08. 13:24

Idén a járványhelyzet miatt a népszerű Mikulás Diszkót nem tudja megrendezni az Értelmileg Sérültek és Segítőik Megyei Egyesülete, de az advent idején szokásos csomagok azért célba értek. Az egész megyébe kerül a több mint 800 darab mikulás csomagból, Győrben is több intézménybe juttattak el a meglepetésekből. A Radó Iskolába, a Bárcziba, az EESZI Fogyatékosok Otthonába és a Magyar Máltai Szeretet Szolgálat Gondviselés Házába is ellátogattak a támogatók és a motorosok, akik személyesen adták át a csomagokat az ott gondozott sérültséggel élők számára.

„A hagyományos Mikulás Diszkónkat, ami évek óta hatalmas népszerűségnek örvend, a járvány miatt most nem tudjuk megtartani, de úgy döntöttünk, hogy a csomagokat azért eljuttatjuk a fiatalok számára” – mondta a Győr Plusznak Tóth Jánosné.

„Győrben öt intézmény látogattunk meg, segítőink és támogatóink, cégek, a motorosok és közéleti személyiségek jóvoltából, de Csornára, Kapuvárra, Sopronba, de még Bicskére is juttattunk el ajándékokat, hiszen ott is élnek sorstársak” – fogalmazott az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének elnöke.

„Évek óta támogatom és segítem, ahogy tudom az értelmileg sérülteket és az egyesületet, jó kapcsolatban vagyok velük és pályázatokon is lobbizom értük” – emelte ki Simon Róbert Balázs.

Fontosnak tartom, hogy főleg most advent idején, de lehetőleg az év minden napján példát mutassunk mi közéleti szereplők, ennek jegyében egy láda finom, piros, magyar almát hoztam plusz ajándékként, ami egy korábbi rendezvényen már nagy sikert aratott” – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. A fogyatékkal élőket gondozó intézményekben is javában készülnek az ünnepekre. Bár a járvány miatt kicsit be vannak most zárva, de a segítőknek és támogatóknak hála, a karácsony fényéből és hangulatából, szinte semmit sem vesz el a Covid.

Kapcsolódó témák: #ajándék | #Győr | #mikulás |