Győr+
2015.12.18. 15:00

Öt Templom advent

Az idén tízéves Öt Templom Fesztivál és a fesztivál házigazda gyülekezetei ötödik éve készülnek közösen az ünnepekre. A fesztivál egy hónapja alatt szinte minden napra jutott program Győr-Újváros valamelyik templomában, köztük néhány igazán különleges, kifejezetten az alkalomra készülő produkció is.

Advent utolsó napjaira is tartogatnak a szervezők érdekességeket. A Menház kamaraszínpadán szombaton Paizs Miklós és a ByHeart Quartet Don Giovanni feldolgozása lesz látható. A 19 órakor kezdődő produkció egy egyedülálló ujjbábopera, vonósnégyessel.

 

 

A hagyományokat követve, a templomterekbe is jut színházi produkció, Écsi Gyöngyi zenés betlehemes előadása a görög katolikus templomban advent utolsó vasárnapján 16 órától várja a családokat. Népi hangszereken közreműködik Palcsó Anna és Palcsó Bálint.

 

 

A szervezők a kulturális programok mellett most is nagy hangsúlyt fektetnek a városrész épített értékeinek és hagyományainak megismertetésére. Öt Templom Túra címmel vezetett séta indul vasárnap 14 órakor a Rát Mátyás tér 4. szám alól. A sétát Dimény Gábor építész és Pál Kálmán fesztiváligazgató vezeti.