Így vásároljunk okosan ingatlant Győrben!

Győr+
2019.01.18. 11:07

Győr csodaszép város, tele lehetőségekkel, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy egyre többen szeretnénk itt letelepedni és ingatlant vásárolni.

A dinamikusan fejlődő nagyváros egyenesen csalogatja magához a fiatal párokat, akik éppen lakásvásárlás előtt állnak. Azonban legyünk óvatosak, hiszen a lakásvásárlás rengeteg buktatót és csapdát is rejthet magában. Különösen azon vásárlók számára, akiknek még nincs tapasztalatuk az ingatlanvásárlással kapcsolatban.

Tisztázzuk a saját igényeinket!

Annak ellenére, hogy az ingatlanközvetítők szerint évről évre egyre tudatosabbak az ingatlanvásárlók, azért sokszor előfordul az, hogy vásárlás előtt nem tisztázzák azokat a nagyon fontos kérdéseket, melyek akár a vásárlást is befolyásolni tudnák. Egy olyan vevő, aki még nem vásárolt lakást, nincs tisztában azzal, hogy az ingatlan megtekintésekor milyen kérdéseket kell feltenni a lakás mostani tulajdonosának és mik azok, amelyeket mindenképpen meg kell vizsgálni az ingatlannal kapcsolatban. Használt ingatlan vásárlásakor a leendő vevőnek mindenképpen át kell gondolnia azokat a jellemzőket és adottságokat, melyek fontosak lehetnek számára a vásárolni kívánt lakással kapcsolatban.

Ide tartozik elsősorban az is, hogy Győr városának melyik területén szeretnénk ingatlant vásárolni, illetve hogy mennyire ismerjük egyáltalán ezt a környéket, ahova költözni szeretnénk. Az infrastruktúra és a lokáció azért is nagyon fontos, mert míg a lakás belső kialakítását és berendezését akármikor kedvünkre át tudjuk alakítani, ha valami nem felel meg benne, a közvetlen környezet adottságait egyáltalán nem tudjuk megváltoztatni. Amellett, hogy azt tisztázni tudtuk, milyen környéken szeretnénk a későbbiekben élni, érdemes azt is átgondolni, mekkora és milyen kialakítású lakást keresünk. Hány szobára lesz szükségünk, illetve melyek azok a helyiségek az ingatlanban, amik számunkra elengedhetetlenek.

Győri ingatlankeresés az interneten, másodpercek alatt

Ha sikerült pontokba szednünk a leendő lakásunk legfontosabb tulajdonságait és sikerült tisztázni magunkban, hogy milyen ingatlant keresünk, már csak a feltérképezés hiányzik. Számos weboldalt találhatunk, mely az eladó ingatlanokat gyűjti össze annak érdekében, hogy a leendő vevő rövid időn belül meg tudja találni a számára tökéletes lakást. A koltozzbe.hu oldalon használt és új építésű győri ingatlanok között is van lehetőségünk kedvünkre válogatni. A keresés menü lényegesen megkönnyíti a dolgunkat, hiszen ennek köszönhetően néhány pillanaton belül le tudjuk szűrni azt, hogy hol, milyen építésű lakást vagy családi házat keresünk.

Ne sajnáljuk az időt arra, hogy több ingatlant is megnézzük, hiszen így tudunk válogatni a lehetőségeink között. Az ingatan meglátogatásakor mindenképpen kérdezzünk rá arra, hogy melyik évben évplt a lakás vagy a ház, illetve tisztázzuk, hogy milyen felújításokat végeztek el azóta rajta. Nem csupán a lakás eladási árára, hanem a fenntartási költségekre is gondoltunk kell, így ilyenkor mindenképpen kérdezzünk rá arra, hogy mennyi szokott lenni a rezsi, illetve a közös költség, hogy át tudjuk gondolni, ezek az összegek mennyire férnek még bele a keretünkbe. Ne szégyelljük feltenni az eladónak a kérdéseinket, legyünk körültekintőek, hiszen ez várhatóan egy életre szóló döntés lesz.

(x)