Győr+
2016.03.02. 09:54

Roma hálózatszervezés a Nyugat-Dunántúli régióban

Végéhez közeledik a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és a Nyugat Kapuja Egyesület konzorciumában megvalósuló program, mely a Nyugat-Dunántúli régióban működő civil szervezetek fejlesztését, megerősítését, hálózatba szervezését tűzte ki célul.

 

A projekt 2014. augusztus 1-jén indult és 2016. március 31-én zárul. A Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával megvalósuló 20 hónapos projekt jól bizonyította, hogy szükség volt a civil szervezetek alakítására és működtetésére irányuló programra.

A konzorcium konkrét célja az volt, hogy egy átfogó szolgáltatási csomag által felkészítse a bevont civil szervezeteket a stabil, hatékony és hosszútávú működésre. A projekt futamideje alatt 20 szervezet – köztük 5 újonnan bejegyzett – részvételével egy komplex program került lebonyolításra, melynek keretében a régió 3 megyéjében 80 órás tréningek valósultak meg a pályázatírással, civil jog és pénzüggyel, valamint a kommunikációval kapcsolatban. A program lebonyolítói emellett bentlakásos műhellyel, havonta kiküldött hírlevéllel, mentori segítségnyújtással és szervezetre szabott tanácsadásokkal segítette a projekt céljainak elérését, és a bevont szervezetek fejlesztését.

A projekt eredményének tekinthető, hogy a kiépített hálózaton keresztül megyénként több civil szervezet, ill. szerveződés erősödik meg, amelyeknek működése stabilabbá és szakszerűbbé válik.

 

(X)