Győr+
2016.03.02. 15:13

Faültetés Adyvárosban

Platánt, oszlopos gyertyánt, juhart, díszszilvát, fűzfát és a nyárfát is ültetett a Győr-Szol Zrt. szerdán Győrben, a Bán Aladár utca mellett lévő zöldterületen.

A munka Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére indult el. A szolgáltató ezúttal nem fapótlási kötelezettséget teljesített, a faállomány gyarapítása a terület növényzetének megújítása volt a cél.

 

 

Az akció keretében a Bán Aladár utca közelében összesen 20 fát ültettek el a szakemberek, főként platánokat, oszlopos gyertyánokat, de megtalálható volt az egyedek között a juhar, a díszszilva, a fűzfa és a nyárfa is.

 

Radnóti Ákos emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban hasonló fatelepítésre került sor a Kuopio parkban, a tavaly épült várjátszótér valamint az Adyvárosi tó közelében és az Ifjúság körúton is. Adyvárosban így pár hónap alatt 60 új fa került kiültetésre, s a cél, hogy a jövőben is hasonlóakra sor kerüljön.

 

 

A Győr-Szol Zrt. 2015-ben részben fapótlási kötelezettség keretében, részben lakossági kérésre illetve önkormányzati képviselői kezdeményezésre közel 1000 fát ültetett el a város területén és 200 db cserjét is. A program idén is folytatódni fog és jelentős számú fa lesz ismét elültetve a városunkban.

 

Fotó: Marcali Gábor