Győr+
2016.03.04. 11:48

Újra a „fedélzeten” Görbe!

Utoljára tavaly december 14-én láthattuk a pályán a Győri Audi ETO csapatkapitányát, Görbicz Anita ugyanis a dániai világbajnokságon térdsérülést szenvedett a válogatottban. Az irányító szerencsére már készen áll a visszatérésre, amiért rengeteget dolgozott az elmúlt időszakban.

Közel három hónapos kényszerpihenőt követően, várhatóan a pénteki MTK elleni bajnokin visszatér a pályára az Audi ETO kiválósága, Görbicz Anita. A magyar válogatott és a Győr kézilabdázója keményen dolgozott, hogy minél hamarabb visszatérhessen a pályára.

 

„Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az MTK elleni bajnokin már játszhatok. A nemzeti csapatba most még nem térek vissza, ezért is jön jól a két hetes válogatott szünet, hiszen így még többet és még keményebben tudok majd itthon edzeni. Az előbb beszéltem Ambrossal, elmondta, hogy mi lesz a feladatom annak érdekében, hogy jobb legyek. A Fradi ellen remélem már olyan formában leszek, amivel tudok segíteni a csapatnak!” – mondta a világklasszis irányító.

Jó hír tehát a győri szurkolóknak, kevésbé örömteli a fradistáknak, hiszen vélhetően egy motivált, jó formában lévő irányítóval találkozhatnak majd a rangadókon. Anita várja a jó hangulatú meccseket, azonban sajnálja, hogy csak egy magyar csapat lesz a legjobb négy között a Bajnokok Ligájában.

 

„Nagyon szerettem volna elkerülni a Ferencvárost, mert a magyar kézilabdának és a két csapatnak is jobb lett volna, ha két hazai gárda kerül be a budapesti Final Four-ba. Kemény meccsekre számítok, hiszen nehéz mindig kitalálni valami újat, váratlant, amivel meglepjük az ellenfelet, de mindenképp ez lesz a kulcsa a sikernek. Bízok abban, hogy minden meccset sikerül megnyernünk a Fradi ellen” – mondta végül Görbicz.

A két zöld-fehér gárda először a bajnokságban találkozik március 26-án, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonását pedig április 1-3. között vívják a legnagyobb vetélytársak.

 

Szöveg: Ficsór Dávid

Fotó: Marcali Gábor