Győr+
2016.04.01. 15:00

Turizmus és Innováció – szakmai konferencia Győrben

Április 4-én hétfőn 10 órától a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar Turizmus Intézete Turizmus és Innováció címmel nemzetközi konferenciát szervez Győrben a Liszt Ferenc utca 42. szám alatt. A rendezvény díszvendége Győr lengyel testvérvárosának, Poznan Közgazdasági és Üzleti Tudományok Egyetemének Turizmus Intézete lesz.

A tudományos tanácskozás immár a nyolcadik évben kerül megrendezésre. A rendezvény évről évre növekvő népszerűségét mutatja, hogy az idei évben közel hetven előadót köszönthetnek a szervezők az ország számos egyeteméről, mint például a Budapesti Corvinus Egyetemről, a Budapesti Gazdasági Egyetemről, a Debreceni Egyetemről, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, a Pannon Egyetemről, a Pécsi Tudomány Egyetemről, a Szegedi Tudomány Egyetemről, a Testnevelési Egyetemről, a Károly Róbert Főiskoláról, a Kodolányi János Főiskoláról, valamint természetesen a házi gazda Széchenyi Egyetemről. A rendezvényt a poznani testvérvároson kívül aktív részvétellel határainkon túli egyetemek oktatói, kutatói is megtisztelik, így a komáromi Selye János Egyetemről, a besztercebányai Matej Bel Egyetemről, a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemről. A Magyar Turizmus ZRt mellett számos turisztikai szervezet képviselője is részt vesz a konferencián, akik a turizmus, a vendéglátás és a kapcsolódó szolgáltatások vonatkozásában mutatják be új kutatásaikat.

 

Az idei konferencia fő célja a turizmus legújabb innovációinak, trendjeinek bemutatása, a meglévő tapasztalatok és a legjobb gyakorlatok megismertetése, valamint a kapcsolódó problémás területek megvitatása. A rendezvény kiváló lehetőséget jelent a szakmai kapcsolatépítéshez és a meglévő kapcsolatok ápoláshoz.

A plenáris előadók között szerepel Bakonyi Erika – lengyel turisztikai képviselő, Gundel János a Budapesti Gazdasági Egyetem főiskolai tanára, Jakab Petra Győr idegenforgalmi referense, Tama István a Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője, valamint a poznani Niezgoda professzor asszony és doktorandusza.

A nagy érdeklődésre, és a jelentkezők szerteágazó kutatási területeire való tekintettel az általános és nemzetközi turizmus szekción kívül egészség-, sport- és rekreáció, kulturális- és vallási turizmus, valamint a turizmushoz kapcsolódó egyéb szolgáltatók/szolgáltatások és a gasztronómia témájában készült előadások ismertetésére külön szekciókat hoztak létre a szervezők.

 

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar Turizmus Intézetének hallgatói több kreatív feladattal vettek részt a konferencia előkészületi munkáiban.

A konferencia fő támogatói: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, Hotel Famulus és a Duna Takarék.

 

Szeretettel várjuk mindazokat, akik a turizmussal kapcsolatos kutatásokban érdekeltek, a turizmus fejlesztésében, fejlődésében szerepet vállalnak.

 

A konferencia programjáról, tudnivalókról az alábbi honlapon tájékozódhat:

http://ak.sze.hu/turizmus-es-innovacio

 

A rendezvény felelősei:

 

Dr Darabos Ferenc Intézetigazgató

 

Dr Bánhidi Miklós Rekreológia Intézeti Tanszék Tanszékvezetője

 

 

A konferencia szervezői:

 

Ivancsóné Dr Horváth Zsuzsanna

Printz-Markó Erzsébet

Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar

Turizmus Intézet

 

[email protected]