Győr+
2016.04.04. 12:22

A Sport Legyen a Tied! Győrben is -fotókkal!

Győrbe érkezett a „A Sport Legyen a Tied!” programsorozat hétfőn, amit 20 nagyvárosban rendeznek meg országosan. Az eddigi eseményeken mintegy 15000 gyermek ismerkedhetett meg 25 különböző sportággal, melyek magját a 16 kiemelt sportág és az 5 látvány-csapatsportág jelenti. Városunkban a Széchenyi István Egyetem Sportcsarnokát lepték el a gyerekek.

A Nemzeti Sportfejlesztés keretében megvalósuló az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága által életre keltett program egyik célja, hogy a fiatalok minél több sportágat megismerjenek. Emellett sporteszközöket juttatnak el különböző tanintézményekbe, tavaly 1300 iskola kapott eszközcsomagot.

„A kormányzat célja, hogy 2018-ra 500 ezer olyan gyermek legyen, aki rendszeresen sportol egyesületi szinten. Győrben adottak a jó feltételek a sportoláshoz, amihez a kormány is hozzájárul, így a város sportélete folyamatosan fejlődik” –mondta a győri megnyitón Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő.

Radnóti Ákos beszédében kiemelte, Győrben különösen fontos, hogy népszerűsítsék a sportot.

„Remek létesítményeink és versenyeink vannak és vár ránk a jövő évi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál. Ezért is nagyon fontos, hogy a sportágak megmutassák magukat a fiatalabb korosztálynak” –mondta az alpolgármester.

Az esemény nyitányaként ajándékkal köszöntötték a középiskolai kézilabda világbajnokságot nyert bercsényis csapatot, majd kezdetét vette a mozgalmas, látványos és izgalmas program. A rendezvényen megjelenő városi és megyei egyesületek több mint 1000 gyermekkel találkozhattak, ezáltal segítve a sportágak utánpótlás-bázisának növekedését.

FD

Fotó: Marcali Gábor