Győr+
2016.04.08. 11:40

Célba ért a segítség – átadták a Kantharosz támogatásokat

11,7 millió forint bevétellel zárult a hetedik alkalommal megrendezett győri Kantharosz Gála. Az ünnepélyes támogatói átadásra pénteken, a városházán került sor.

Tagai István, az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátus vezetője, a szervezőbizottság tagja elmondta, idén fantasztikus eredmény született, a tavalyi bevételnél több mint 30 százalékkal több felajánlás érkezett a jótékonysági koncert, a borárverés és a támogatók jóvoltából.

 

A fiatal rászoruló tehetségek és gyerekekkel foglalkozó szervezetek támogatását szolgáló, az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusának Győri Legációja, a helyi Lions és Rotary klubok, valamint a filharmonikus zenekar által életre hívott gálát március 31-én rendezték meg a Richter teremben. Idén 38 pályázatból 14-en kaphatják meg az igényelt összegeket, valamint egy közönség díjas is valóra válthatja terveit.

 

 

Az ünnepségen ezúttal a Rómer Flóris Cserkészcsapat, az Értelmi Fogyatékosok Fejlesztéséért Alapítvány, a Cifra Műhely Egyesület, az Erzsébet Ligeti-óvoda, a Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola Szakmai Munkaközössége, a Báthory úti bölcsőde, a Muszáj Természetvédelmi Egyesület, a Szentiváni-óvoda, a Szimultán Sakkegyesület, valamint Borsodi Erzsébet, Kis Levente, Kovács Bálint, Takács Patrik és Takács Tamara és a Zöld utcai bölcsőde vehette át a támogatói oklevelet.

 

 

Az idei felajánlásokból pénzmaradvány is keletkezet, így biztonságosan tervezhetik a jövő évi gálát, és arra is lesz lehetőség, hogy évközben segítséget nyújtsanak, az arra rászorulóknak – hangsúlyozta Tagai István.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor