Győr+
2016.04.16. 16:07

Marad a napsütés, de szélviharral kell számolni

Akár a 70km/órát is elérheti a széllökés, amely szombat délutántól várható, Győr-Moson-Sopron megyében is. A Napra egyébként holnap is számítani lehet még.

Szombaton és holnap vasárnap napközben a Dunántúlon több helyen (főként Alpokalja, Dunántúli-középhegység, Kisalföld, Balaton térsége) viharossá fokozódik a délnyugati szél. A legerősebb széllökések várhatóan elérik a 60-75 km/h-t. Estétől fokozatosan veszít erejéből a légmozgás – adta hírül a met.hu, a Országos Meterológia Szolgálat hivatalos honlapja.

A cimtromsárga, azaz az 1-ső fokú riasztás még vasárnap is érvényben lesz. Mindenki figyeljen az erős szélre! Orvosmeterológiai szempontból a következőkre kell számítani, továbbra is:  “Front ugyan nem ér el bennünket, a légkörben viszont melegedés zajlik, ezért a légköri változásokra különösen érzékenyeknél a melegfrontokkal együttjáró tünetek jelentkezhetnek. Ennek következtében fejfájás, migrén jelentkezhet, levertebbek, fáradékonyabbak lehetünk, a vérnyomásunk is ingadozhat, nőhet a reakcióidő. A kora nyári, napsütéses idő ugyanakkor mindannyiunk közérzetét kedvezően befolyásolja, tervezzünk minél több szabadtéri programot, és töltődjünk fel energiával!”

Hétfőra a hőmérsékletet zuhan, napközben lehet, hogy csak a +15 Celsius fokot éri el, tavaszi kabát nélkül senki ne induljon majd munkába, iskolába!

met.hu/gyp