Győr+
2016.05.29. 20:34

Férfi kézilabda BL – Hétméteresekkel elbukta a döntőt a Veszprém

A 46. percben kilenc góllal vezető MVM Veszprém drámai végjátékban, hosszabbítás után hétméteres párharcban 39-38-ra elveszítette a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni döntőjét a lengyel Kielcével szemben.

Az első félidőben egy ötperces szakaszt leszámítva nagyszerűen játszott a magyar együttes, amely a fordulás után is remekelt, s a 46. percben már 28-19-re vezetett. Ezután azonban minden idők egyik legnagyobb “feltámadását” mutatta be a Kielce: sorozatban kilenc gólt dobott, így az 57. percben egyenlített. A hajrában Mirko Alilovic két büntetőt hárított, de a lengyelek három másodperccel a vége előtt ráadásra mentették az összecsapást. A túlórában a Veszprém egyenlített két másodperccel a vége előtt, a büntetőpárbajban azonban jobb volt a Kielce.

A Veszprém az elveszített BL-döntő előtt ebben a szezonban megnyerte a magyar bajnokságot, Magyar Kupát, magyar szuperkupát, a SEHA Ligát, míg a klub-világbajnokságon második lett.

A mérkőzést követően lemondott Kálomista Gábor, a veszprémi férfi kézilabdaklubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója.

“A klub jó kezekben van, biztos anyagi lábakon áll évekre előre. Sajnos, valami plusz hiányzik ahhoz, hogy BL-t nyerjünk. Az ötéves tervben most értünk volna a csúcsra, és minden adott volt, hogy ott is legyünk. Nem bírom már az ilyen izgalmakat, feszültséget. Lemondok” – jelentette be Kálomista Gábor a kölni csarnok sajtóközpontjában magyar újságírók előtt.

Forrás: MTI

Fotó: www.mkb-mvmveszprem.hu