Győr+
2016.05.30. 11:19

Három történet – egy kiállítás

Napjainkban a fotós utómunkák fénykorukat élik, ám hogy ha valaki igazán művészi alkotást szeretne létrehozni, nem kell feltétlenül a számítógéphez nyúlni a kattintás után. Erre kiváló példa Lukácsi Ákos most bemutatott tárlata, amelynek három története, a győri Magyar Ispita épületében tekinthető meg.

Farkas Viola művészettörténész nyitotta meg május 28-án a Nefelejcs közi épület legújabb időszaki kiállítását. Ahogy elmondta, Lukácsi munkáiban az a legzseniálisabb, hogy türelemmel, koncentrációval olyan részeit képes megmutatni egy-egy képnek, amely semmi máshoz sem hasonlítható. Fotói komplett műalkotások, amelyeket sokszor festménynek, vagy éppen grafikának mondanánk.

 

Lukácsi Ákos fotóművész 9 évnyi munkája látható a Magyar Ispitában, és ahogy a kiállítás címe is mutatja, három téma alapján szerepelnek a falakon. Az első teremben a Caldera képek, avagy a művész izlandi tájrészletei kaptak helyet. Ezt követi a Ligetek című sorozat, ahol elmosódott emberek, világos hátterek jellemzik a képeket. A harmadik teremben a külterületek grafika szerű alkotásai láthatók.

 

A művész a Győr Plusz kérdésére elmondta, ezek a munkái ilyen felállásban még sehol sem voltak láthatóak, ezért igazi kuriózumnak számítanak. A Három történet című kiállítás június 19-ig várja az érdeklődőket a Magyar Ispitában.

 

Fotó: Simon Panka