Győr+
2016.06.08. 11:18

Ismét Arrabona Agility Kupa!

Az A-Team Agility Győr csapata ismét megrendezi az Arrabona Agility Kupát június 25-­én szombaton, 8-­18 óra között a győrzámolyi focipályán.

Az AGILITY egy lendületes, pörgős, vidám, kutyás sport, mely szabadidőstől akár a nemzetközi versenyszintig űzhető. Minden kutyának szüksége van rendszeres fizikai és agyi munkára, hogy kiegyensúlyozott, jól kezelhető legyen. Az agility ilyen összetett feladatot biztosít, gazdinak és kutyának egyaránt.

Kiválóan alkalmas a lakásban tartott, gyakran unalmában zajongó, romboló kutyus lemozgatására, lefárasztására, a kutya­gazdi kapcsolat minőségének javítására.


JÁTSZANI MINDEN KUTYA SZERET!

(A Tiéd is, csak talán már megunta, hogy nem veszed ezt észre! 😉

Ebben a sportban ezt a játékos kedvet használjuk. Dicsérettel, jutalmazással tanítjuk a kutyákat.

Gazdi és kutyája között olyan szintű összeszokottság és együttműködés alakul ki az edzések során,aminek segítségével a kutya a legapróbb jelekből tudja, mit szeretne a gazdája, és boldogan teljesíti is azt.

 

Az agility verseny menete:

Egy 20×40 m­es területen állítja fel a bíró a kb. 20 akadályból álló pályát. 14 féle akadály létezik, ezek sorrendjét és a pálya vonalvezetését a bíró tervezi meg. A különböző szinten lévők a szintjüknek megfelelő nehézségű pályát kapnak.

A versenyzők egy egynapos versenyen 2­3 különböző pályát teljesítenek. A felállított pályával a gazdák pár percen át ismerkedhetnek, majd indul a verseny.

A gazdi és kutyája együtt futnak végig a lehető legrövidebb idő alatt, úgy, hogy a kutya minden akadályt a megfelelő sorrendben, lehetőleg hiba nélkül teljesítsen. A felvezető hang és kézjelekkel irányítja a kutyát.

Az a páros győz, aki hiba nélkül a legrövidebb idő alatt teljesíti a pályát. A hibákért büntetőpontok járnak, melyeket hozzáadnak az időeredményhez. Így alakul ki a végleges sorrend.

Versenyünkre Szlovákiából is érkeznek versenyzők a győri részt vevők mellett.

A szervezők lelátóval, büfével várják az érdeklődőket június 25-­én szombaton, 8-­18 óra között a győrzámolyi focipályán!
A belépés természetesen díjtalan.