Győr+
2016.06.09. 16:40

Strandszezon sport élményékkel a medencében

Június 10­-én, pénteken elstartol a nyár a győri Rába Quelle Fürdőben, indul a standszezon – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Horváth Cs. Attila általános igazgató, aki hangsúlyozta, kiemelten kezelik a nyár két fontos sporteseményét, a labdarúgó Európa­bajnokságot és az olimpiát.

Hogy egy forró nyári napon ne kelljen választania a fürdővendégeknek egy hűvös szobában való meccsnézés, és egy hűsítő medence élménye között, a fürdőben kihelyezett 15 négyzetméteres ledfalon keresztül akár a termálmedencéből szurkolhatnak a vendégek kedvenc csapatuknak, sportolójuknak. Az EB ideje alatt június 10-­től július 10-­ig minden nap éjfélig nyitva tart a fürdő. Az olimpia idején nem, mert a riói időzóna miatt magyar idő szerint éjszaka nem lesznek versenyek. Az egész napos jeggyel rendelkező vendégek érvényes belépőjükkel éjfélig igénybe vehetik a fürdő szolgáltatásait. A 3 órás jegyet váltók számára időtúllépéssel számolandó a jegyár. Aki viszont csak az esti programokon szeretne részt venni, az is megteheti: 20 órától éjszakai jegy vásárolható egységesen 1950 forint­ért. Az éjszakai üzemben, a meccsek ideje alatt a Rába Quelle Fürdő a szauna részleg kivételével üzemel. Azokon az estéken, amikor nincs meccs, különleges programokkal készül a fürdő, melyekről az esemény aktualitása előtt a fürdő honlapján, Facebook oldalán tájékozódhatnak majd az érdeklődők. A már jól ismert péntek éjszakai fürdőzésekhez, zenés estekhez, szauna szeánszokhoz hasonló programok várhatóak.

A nyaranta nagy sikert arató győrieknek szóló kedvezmény az idei évben átalakult. A győri lakcímkártyát vagy Neo kártyát felmutató vendégek felnőtt egész napos jegyet 2950 forint helyett 1950 forintért, diák/nyugdíjas jegyet 2450 forint helyett 1650 forintért, míg például családi jegyet (2 felnőtt+1 gyermek részére) 6600 forint helyett 4400 forint­ért válthatnak.

 

Az EB ideje alatt a kivetítőn a meccseket is nézhetik a sportbarátok

Kedvezményekkel várják a gyógyászati részlegen is a vendégeket. Június 15. és augusztus 15. között 20 ezer forint kedvezmény nyújtanak a 60 darabos balneoterápiás kezeléscsomag árából, így 29.250 Ft helyett 9250 Ft a teljes körű, TB által támogatott balneoterápiás kezelés sorozat, akár 3 órás gyógyfürdőzéssel

A sajtótájékoztatón elmondták azt is, a fürdő belső megújulása továbbra is zajlik az épületben. A masszázs helyiségek megszépültek. Tematikus dizájnt kaptak, minden kezelő más­más színvilággal, illattal hangulattal bűvöli el a masszázsra érkezőket. A fürdőcsarnokok is új színben pompáznak már. A  felújítások sora pedig továbbra is várható.

Végezetül néhány jó hír a legkisebbek számára: a fürdő kabalafigurája, Walter, a strandoszaurusz fittebb formában születik újjá és a Győrkőc Fesztiválon már személyesen fogadja a gyerekeket. Emellett a strand területén eddig meglévő dínós csúszda mellé a nagy sikerre való tekintettel egy új is kerül, méghozzá Walter mintájával.

Szöveg: Koloszár Tamás
Fotó: O. Jakócs Péter