Győr+
2016.06.13. 13:03

Vasárnap interaktív művészeti nap lesz Győrben – videóval!

Többlettél címmel interaktív művészeti napot rendeznek vasárnap a Dunacenterben, a 12. Magyar Táncfesztivál kísérőprogramjaként.

 

 

Hosszú Judit, a művészeti nap projektvezetője a hétfői sajtótájékoztatón felidézte az esemény létrejöttét, melyet egy különleges „vakvacsora” ihletett, ahol a látók átélhették a gyengénlátók mindennapjait. Ez az élmény inspirálta egy kortárs táncelőadás létrehozását a másságról, majd egy egész napos programsorozat megszervezését a témában. Hosszú Judit azt mondja, a cél hogy ezen a napon mindenki jól érezze magát, ne a sajnálkozásé, hanem az elfogadásé, az örömé legyen a főszerep.

A programokról szólva a szervező kiemelte, a műsorvezető Varga Katalin kerekesszékes szépségkirálynő és Dukai Gábor lesznek, a sztárvendég pedig Farkasházi Réka. A nap folyamán fellép Bogi, Sulyok Péter és McDc Robi, de Fehérvári Gábor Alfréd is elfogadta a szervezők meghívását. Az interaktív programok sorában többek között megtalálható a Gézengúz mozgásfejlesztő játszóház, a szemvezérelt kommunikátorok és a kerekesszékes rögbi. Lesz zene, tánc, kultúra és sport – természetesen másképp.

A projekt keretében alkotói pályázatot is hirdettek, képalkotás, vers, koreográfia video és esszé kategóriákban. A legkiemelkedőbb pályázatokból kiállítást rendeznek, kötet formájában jelenítik meg, valamint a filmeket és a koreográfiákat a helyszínen láthatják az érdeklődők.

Az est fénypontja a 21 órakor kezdődő MásKépMás kortárs táncelőadás Katona Zoltán koreográfus rendezésében.

Keszeiné Tóth Bernadett, a Győri Balett művészeti titkára a sajtótájékoztatón kiemelte, nemcsak az esti kortárs táncelőadás keltette fel a figyelmüket, hanem az egész művészeti nap szellemisége és ezért döntöttek úgy, hogy a XII. Magyar Táncfesztivál nulladik napjaként, ezzel a kísérőprogrammal indítják a fesztivált.

Vasárnap 10-től 18 óráig a programok ingyenesek, az esti kortárs balett előadásra jegyek még kaphatók.

Bővebb információ a www.tobblettel.hu oldalon.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor