Győr+
2016.06.14. 11:38

Még több kék parkolóhely lesz Győrben

Szinte nullára redukálódott a szabálysértések száma azoknál a mozgássérült parkolóhelyeknél, melyeket tavaly kék színűre festett Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete. A sikeres gyakorlatot most folytatják, további 15 parkolót fújnak le a figyelemfelkeltő színnel.

Győr Belvárosában tavaly 50 darab mozgáskorlátozott parkolóhelyet láttak el kék színnel az Útkezelő Szervezet munkatársai, összesen 31 helyszínen. Radnóti Ákos, városüzemeltetésért felelős alpolgármester elmondta, az elképzelés jól vizsgázott, a számok is azt mutatják, korábban inkább figyelmetlenségből foglalták el az arra nem jogosult autósok a mozgássérültek számára kijelölt helyeket, mintsem rosszindulatból.

 

 

A kezdeményezést most kiterjesztik a Belvároson túli területekre is, összesen 15 parkolóhelyre, a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének javaslatai alapján: a szervezet székhelyénél, az Ikva utcában négy, a Kálóczy téri orvosi rendelőnél kettő, a Vasvári úti kórházparkolóban, a Rehab-Rába Kft. előtt három, a Rónay Jácint úti gyógyszertár előtt kettő, a dr. Róth Emil utcában egy, a Kálvária utcában egy, a Szabolcska utcai Országos Egészségbiztosítási Pénztár előtt egy és a Vágóhíd úti iskola előtt szintén egy hely kap egyedi felfestést.

 

 

Prédl Antal, az Útkezelő Szervezet vezetője az egyik helyszínen, a Vasvári úti parkolóban elmondta, speciális plasztik festéket használnak, olyat, ami tartós a különböző minőségű burkolatokon. A festés után a parkolókra mozgássérültek számára kijelölt parkolóhelyet jelző piktogram is kerül.

 

 

Radnóti Ákos hozzátette, a 15 parkolóhely festése a következő hetekben történik, és parkolóhelyek lezárásával jár, ezért kéri az arra közlekedők türelmét.

 

Z. A.

Fotó: Marcali Gábor