Fergeteges diákdiri-választás a covid után

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2022.01.07. 12:59

A Győri SZC két iskolája, a Baksa Kálmán Gimnázium és a Krúdy Gyula Technikum az iskolák szétválása óta megtartotta első közös diákdiri-választását.

A két intézmény már a tavalyi tanévét is külön kezdte, ám az iskolák vezetőségei és diákönkormányzatai igyekeznek a krúdysokat és baksásokat különböző programokkal összekovácsolni és fontosnak tartják, hogy a tanulók közelebb kerüljenek egymáshoz. Ilyen például a mindig fergeteges és közkedvelt fent említett választás, melyet mindenki izgatottan vár. Sajnos az elmúlt két évben a vírushelyzet miatt az esemény elmaradt, de idén sikerült lebonyolítani a 11. évfolyamosok vetélkedését. A Krúdyból négy, a Baksából pedig három osztály vett részt az eseményen. Mindenekelőtt egy találó nevet kellett választani, amely illeszkedett az általuk bemutatott programhoz.

Idén a 11. A – Dolce&GAbona, a 11. C – Camp, a 11. H – Heavell, 11. I – EldInero, 11. J – familiJa, 11. K – ComebacK és a 11. T – NeTflix vettek részt a választáson.

Az osztályok első feladata egy kisfilm elkészítése volt, mely a nevükhöz, illetve a táncos produkciójukhoz kapcsolódott. A videókat a két iskola közösen nézte meg a kampányhét szüneteiben, miután a jelöltek a bevonuló flashmobjukat is bemutatták. A versenyzők feladatai között szerepelt a megszerezhető pontokért sudoku megoldása, közismereti verseny, sőt még kötélhúzás is. Az esemény legfontosabb része egyértelműen a szombati napon bemutatott zenés-táncos kreatív produkció volt. Minden osztály teljes erőbedobással adta elő egyedi műsorát, melyre a többi évfolyam később szavazhatott. Mindkét iskolából, minden diáknak kellett egy baksás és egy krúdys osztályra is szavazni és a két intézménynek egy-egy győztese lett. A 11. évfolyamosok a szavazatszámlálás és az eredményhirdetés végső pillanatáig izgultak, hogy vajon sikerül-e nyerniük ezek után a nehéz hetek után, hisz a felkészülés rengeteg áldozattal, odaadással, fáradsággal és igyekezettel járt.

Mindenesetre talán ez volt az egyik legfontosabb krúdys-baksás esemény, mely összehozta a fiatalokat, mert ebben a fergeteges buliban bizony mindenki részt vett. A 29. Krúdy-Baksa diákdiri-választás krúdys győztese a 11. I, EldInero, a baksás nyertese pedig a 11. K, Comeback lett, de minden osztály elmondhatja magáról, hogy remekül teljesített, és szívét-lelkét beletette nem csak a kisfilmbe, a flashmobba, a produkcióba vagy akár a kötélhúzásba, de a felkészülési időbe is. Azt azonban leszögezhetjük, hogy az igazi győztes maga a diákdiri rendezvény lett, amely 2021- ben végre nem maradt el! Mindez a mi generációnknak nagyon sokat jelentett!

Szöveg: Szeredi Zsófia 10. J osztály
Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium

Kapcsolódó témák: #középiskola | #vetélkedő |