Győr+
2016.06.18. 17:18

Ismét együtt szurkolt Győr a magyar válogatottért! Fotókkal

Ha nemzeti válogatottunk a második, Izland elleni Eb-meccsét is megnyeri ma, akkor a Portugália elleni mérkőzés eredményétől függetlenül továbbjut a legjobb tizenhat közé. Győrben a Rába-parti szurkolói terasz mellett a Dunakapu téri kivetítő előtt is szurkolhatnak! A mérkőzés 18 órakor az orosz Szergej Karaszjov sípjelére kezdődött a marseille-i Vélodrome Stadionban. HAJRÁ MAGYAROK!

Döntetlen a vége! A nagyot küzdő magyar csapat megérdemelte az egyenlítést, négy pontunk van két mérkőzés után, harmadiknál rosszabb helyen már nem végezhetünk a csoportban!

 

19.43

1-1 Magyarországnak! Egyenlítettek a magyarok a 88. percben egy izlandi öngóllal!

 

19.02

A játékosok ugyanazok maradtak mindkét csapatnál, elkezdődött a második félidő.

 

A győri teraszok, köztük a Rába-parti Eb terasz zsúfolásig megtelt. A hangulatot csak a vitatott izlandi gólszerzés árnyékolta be. De még előttünk egy félidő! Hajrá fiúk!

 

Galéria: Marcali Gábor

 

18.47

Az első félidőben a magyar csapat jól kezdett, rengetegszer birtokolta a labdát, négyszer lőtt kapura, de sajnos egyik helyzetet sem tudta gólra váltani. Az első félidő eredménye: 1-0 az izlandiaknak.

 

Kádár Tamás (b) és az izlandi Aron Gunnarsson a 11-es büntető előtt

MTI fotó: Illyés Tibor

 

A 39. percben 1-0-ra vezet Izland, egy tizeneegyes góllal, Sigurdsson talált a hálóba.

 

Korábban:

Nagy Ádám (b) és az izlandi Ari Skúlason

MTI fotó: Illyés Tibor

 

A meccs helyszínén, a marseille-i Vélodrome-ban több mint 20 ezer magyar szurkol a nemzeti tizenegynek. A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyarok az első, osztrákok ellen vívott forduló után három pontjukkal vezetik az F csoportot. A tét órási: ha ma nyernek, biztos továbbjutók az egyenes kieséses szakaszba, a legjobb tizenhat közé.

 

Így vonultak a magyar szurkolók a marseille-i Vélodrome Stadionhoz

MTI fotó: Illyés Tibor

 

Az Izland elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzést az orosz Szergej Karaszjov vezeti.

Előretolt ékként az osztrákok ellen hosszú idő után eredményes Szalai Ádám helyett Priskin Tamás kezd a magyar labdarúgó-válogatottban az Izland elleni második Európa-bajnoki csoportmérkőzésen – adta hírül az MTI.

 

Egy magyar szurkoló próbált átjutni az egyik szektorból a másikba

a mérkőzés előtt a marseille-i Velodrome Stadionban

MTI Fotó: Illyés Tibor

 

A keddi, 2-0-ra megnyert összecsapáson megsérült Fiola Attila pótlásaként Juhász Roland került a csapatba, de ő középső védő lesz, ezért Lang Ádám kerül a hátsó alakzat jobb oldalára. Szintén változást jelent, hogy Németh Krisztián helyett ezúttal Stieber Zoltán kapott bizalmat, aki Bordeaux-ban a második gólt szerezte.

A magyar kaput ezúttal is Király Gábor fogja védeni, azaz immár 40 évesen és 78 naposan lesz minden idők legidősebb játékosa, aki pályára lép Eb-meccsen.

Ahogy Ausztria ellen, úgy ezúttal is a fehér vendégszerelésben lépnek pályára a magyarok. Ehhez zöld sportszár tartozott korábban, a kontinensviadalon viszont ez is fehér. Az izlandiak kékben játszanak majd.

 

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (k) játékosai között a meccs előtt

MTI fotó: Illyés Tibor

 

Bernd Storck szövetségi kapitány a következő kezdőcsapatot állította össze:

Király Gábor – Lang Ádám, Guzmics Richárd, Juhász Roland, Kádár Tamás – Gera Zoltán – Dzsudzsák Balázs, Nagy Ádám, Kleinheisler László, Stieber Zoltán – Priskin Tamás

 

Izland kezdőcsapata:

Halldorsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason –  Sigthórsson, Bödvarsson. Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrímsson

 

A nyitókép kedden készült, a győri Eb-teraszon. Fotó: Marcali Gábor