Győr+
2016.06.22. 11:19

Csobbanásra csábítanak a strandok Győrben!

Tikkasztó meleg, párás és fülledt levegő, itt az idei nyár első, tartós kánikulája. A következő napokra hőségriasztást rendeltek el, most mindenki a vízpartokra menekül, csak nem mindegy, hogy hova. Győrben csábító szabad strandok várják a hűsölni vágyókat, az Aranyparton kellemes a környezet és a vízminőség is jó, így minden adott a tartalmas kikapcsolódáshoz, a fürdőzők biztonságára pedig képzett vízi mentők vigyáznak.

Az Aranypart I. és II. partján hétköznap is egyre többen napoznak, sőt sokan már a 21 fokos vízbe is bemerészkedtek. Itt az első tartós kánikula, a következő napokra hőségriasztást adtak ki, most jelenthet igazán felüdülést a szabad strand, ahol kellemes környezet és jó minőségű víz várja a pihenni vágyókat. „Az elmúlt hetekben rendbe tettük a szabadstrandokat, füvet nyírtunk, padokat festettünk, takarítottunk, így igazán kellemes környezet várja a napozni és fürdőzni vágyókat” – mondta Nagy Csaba, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere. A part rendben és a fürdőzők biztonságáról is gondoskodott a szolgáltató. Reggeltől estig képzett vízi mentők figyelik a strandot, ők bármiben segíteni tudnak a hűsölőknek, legyen szó leégésről vagy akár kagylóvágásról – tette hozzá Nagy Csaba.

Győrben szerencsére már évek óta nem történt komolyabb baj az Aranyparton. A biztonságra diákmunkások ügyelnek. Egyikük, Pőcze Péter a Széchenyi István Egyetem első éves jogászhallgatója, ő amilyen gyorsan csak lehet, letudta a vizsgákat, aztán szívesen jött az Aranypartra dolgozni. Már május végén végeztem a vizsgákkal, egyértelmű volt, hogy dolgozni fogok a nyáron és itt, a vízparton sokkal kellemesebb, mint mondjuk egy gyárban – mondta Pőcze Péter. A szabad strandokon általában hétvégén és a legforróbb napokon van igazi nagyüzem. A következő napokban 33-35 fok várható Győrben, ami borítékolhatóan telt házat hoz az Aranyparton, az Aranypart 1-en ráadásul óriás kivetítőn, az Európa-bajnokság küzdelmeit is meg lehet nézni, egy jó csobbanás után.

Zombai-Kovács Ákos

Fotó: Marcali Gábor