Győr+
2016.06.25. 23:53

Portugália a hosszabbításban búcsúztatta Horvátországot

A portugál válogatott hosszabbításban 1-0-ra legyőzte a horvát csapatot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombat esti nyolcaddöntőjében.

A mérközés egésze eléggé egyhangú volt, egyik csapat sem mert kockáztatni, a kapusoknak szinte dolga sem akad, az első gólhelyzetre a 24. percig kellett várni, és a folytatás is meglepően eseménytelenül alakult. A kaput egyik csapat sem találta el a rendes játékidőben. Amióta ilyen statisztikákat vezetnek, nagy nemzetközi tornán ez még soha nem fordult elő.

Egészen a hosszabbításig ment a meddő mezőnyjáték, ahol a második 15 percben a horvátok nyomtak és veszélyeztettek. A portugálok egy kontrából viszont megszerezték a győzelmet jelentő gólt: Ricardo Quaresma 117. percben egy méterről, tisztán fejelhette a kapuba Ronaldo kísérletét, amelyet még bravúrral védett Subasic, ám utána már semmit sem tudott tenni. A végeredmény már nem változott, így Horvátország elbúcsúzott az idei EB-től, Portugáliat pedig Lengyelország várja a legjott 8 csapat között.

Mai eredmények:

Nyolcaddöntő június 25., szombat:
Lengyelország-Svájc 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 5-4
Wales – Észak-Írország 1-0 (0-0)
Portugália-Horvátország 1-0 (0-0, 0-0, 0-0)