Győr+
2016.06.28. 17:25

Új fiúk az ETO-nál: cél az NBII

Hét új játékossal kezdi meg felkészülését az ETO FC Győr a következő szezonra. Az érkezők egytől-egyig NBI és NBII-es rutinnal rendelkező játékosok, akik közül többen utánpótlás válogatottakban is szerepeltek.

Az elmúlt szezonban nem sikerült kiharcolni az Nemzeti Bajnokság harmadosztályának bajnoki címét vagy feljutó helyre odaérni, így a következő szezonra muszáj volt erősítenie a győri csapatnak. Olyan minőségi játékosok kellettek a csapatban, akikkel a nemsokára induló szezonban nem csak vágyálom lesz az NBII tagság, hanem elérhető cél is. Az új fiúk neve és eddigi pályafutása garancia lehet a sikerre. Persze ne felejtsük el az eddigi keretet sem, akik közé gyorsan és simán kellene beilleszkednie a most érkezőknek. Bekő Balázs vezetőedző reményei szerint az összeszokás zökkenőmentesen megy majd és a közös edzések során hamar összecsiszolódnak a játékosai, hogy végül tényleg egyre több mérkőzést nyerjenek meg és feljussanak a másodosztályba.

Az új fiúk között Simonfalvi és Graszl már életkorának köszönhetően is tapasztaltabb játékos, Földes és Tajthy pedig a fiatalos lendületet képviselheti majd a pályán. A csapatra egyébként eddig is jellemző volt az korosztály természetes megoszlása, amelyre a következő szezonra remélhetőleg több sikert hoz majd. Az első mérkőzésig még van idő, ám addig is ismerjük meg a friss igazolásokat!

Simonfalvi Gábor: A 28 éves védő / középpályás a ZTE csapatától igazol az ETO-hoz, ahol az első mérkőzését 2005-ben épp a Győr ellen játszotta. Pályafutását, az eddig két pécsi kitérő mellett, Zalaegerszegen töltötte, 67 elsőosztályú és 138 másodosztályú mérkőzéssel a lábában nagy stabilitást adhat a védelmünknek.

Földes Milán: A 23 éves jobbhátvéd az előző szezont a Dorogban töltötte, de korábban a Kaposvárral szerepelt az elsőosztályban. A jobbhátvéd többször felölthette már az utánpótlás válogatott mezét.

Graszl Károly: A 31 éves tapasztalt védő 82 mérkőzésen 4 gólt szerzett az elsőosztályban. Korábban megfordult már a Kaposvár, Siófok és a Gyirmót csapatánál, de egy szezont Cipruson is töltött légiósként a 192 centis védő.

Balajti Ádám: Tagja volt a magyar korosztályos válogatottnak az egyiptomi 2009-es U20-as labdarúgó-világbajnokságon, ahol a csapat bronz érmet szerzett. Balajti a Ghána elleni elődöntőben gólt szerzett. Az előző szezonban Szolnokon játszott, 70 NBI.-es mérkőzésen szerepelt a Diósgyőr, Debrecen, MTK és az Újpestben

Tajthy Tamás: A 24 éves középpályás a 2010-ben az ETO ellen debütált az NBI.-ben, azóta összesen 58 mérkőzésen lépett pályára az Újpest és a Pápa mezében. Az előző szezonban az NBII.-es Mezőkövesddel harcolta ki a feljutást az NBI.-be.

Kulcsár Kornél: 2010-ben tagja volt a hazai rendezésű U19-es elitkör selejtezőiben induló magyar válogatottnak. A még mindig csak 24 éves középpályásnak 70 NBI-es mérkőzése van, szerepelt a Kaposvár, Haladás, ZTE, Pápa csapatában, az előző szezonban a Kisvárda csapatánál 17 mérkőzésen lépett pályára.

Fejes János: A Honvéd játékosa volt a korábbi években, két alkalommal pedig a Gyirmótnál szerepelt kölcsönben. A 23 éves játékos 56 találkozón szerepelt az NBII-ben és 4 találkozón kapott szerepet az elsőosztályban. A balhátvéd U19-es válogatottnak is modhatja magát.

Nem csak érkezők vannak azonban a csapatnál, hanem távozók is: a következő szezont Csató Martin feltehetően a Dorog, Mayer Milán az MTE csapatában kezdi. Szabó Zsolt, Weitner Ádám, Deli Zoltán, Dávid Ferenc, Imrik László és Kerékgyártó Dávid lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a klub.

eto.hu/hak