Győr+
2016.07.03. 19:14

Győrkőcfesztivál – hétvégén a gyermekeké volt a város! – új fotók!

Igaz, hogy az idei fesztivál záró napjára az időjárás lehűlt, ám ez sem szegte kedvét azoknak, akik belevetették magukat a forgatagba. Csodás élmények, rengeteg játék és folyamatos mosoly. Ez volt az idei Győrkőcfesztivál.

Szombaton a kánikula, vasárnap pedig a hűvösre fordult idő nehezítette egy kicsit azok helyzetét, akik akár szervezőként, akár résztvevőként voltak jelen az idei Győrkőcfesztiválon. Bár onnan is meg lehet közelíteni, hogy az időjárás figyelembe vette mindkét hőmérséklet kedvelőinek kívánságait. Akiket egyébként legkevésbé sem zavart hogy süt a nap vagy felhős az ég, azok maguk a gyermekek voltak. Önfeledten és boldogan játszottak mindkét nap.

A régi játékok is érdekelték a kicsiket

Az összes helyszín szinte teltházzal üzemelt egész nap, a legnagyobb sor talán a Széchenyi téren felállított óriáskeréknél volt. A vizes játékok népszerűsége semmit sem csökkent, idén már megosztott helyszínen élvezhették a kicsik a kalandokat. S ha már a Széchenyi térnél tartunk: a régi, pedálos kisautók kiváló kikapcsolódásnak bizonyultak, főleg hogy egy rendőrautó és vezetője is vigyázta a közlekedés rendjét…

A legklasszabb rendőrlány, szolgálatban

A Bercsényi ligetben felállított Ökosziget legnépszerűbbje ma is Kuka Berci volt, akinek ötpróbáját ugyanúgy lehetett teljesíteni, ahogy szombaton. A gyermekek nyitottak és érdeklődök voltak, a Győr+ Média és a GyőrSzol Zrt. munkatársainak rövid játékos tájékoztatóját lelkesen hallgatták és teljesítették a feladatokat. Az öt pecsétért cserében pedig Kuka Bercis ajándékokat kaptak. Na meg persze találkozhattak, pacsizhattak, vagy éppen közös fotót készíthettek Kuka Bercivel.

Ha ügyes voltál Kuka Berci ötpróbáján, ajándékot kaptál

A Radó-sziget ma is benépesült, a közös körjátékok, a rengeteg színes kaland elvarázsolta a kíváncsi gyermeksereget. Állatsimogató, mesemondó, célba dobás, képkirakó, kukoricázás, régi játékok megismerése mind-mind a programok része volt.

A Radó-szigetet benépesítették a játékok és gyermekek

Az idei Győrkőcfesztivál is felülmúlt minden várakozást. Rengetegen voltak, nem csak győriek. Több budapesti családdal is lehetett találkozni, egy kisgyerek a trolit kereste… Na, az éppen nem volt, de úgy gondoljuk, a szervezők tényleg mindent megtettek azért, hogy pár napig minden a gyerekekről szóljon!

A szombati napról készült beszámolónkat és fotóinkat IDE kattintva tekinthetik meg! Kár lenne kihagyni!

A Győrkőcfesztivál nyitányán is ott voltunk!  Kattintson a részletekért és a fotókért!

Szöveg : HAK

Fotók: HAK/O.Jakócs Péter